Kuhn: Mit bud på VM-truppen

Superligaen går nu på hæld, og torsdag annoncerede DBU, at Åge Hareide mandag vil udtage en foreløbig bruttotrup til det kommende VM. Denne trup skal bestå af 35 spillere, der skal med på en indledende træningslejr i Helsingør, inden turen går til Rusland. Det betyder, at flere spillere i periferien af holdet får en lille ekstra mulighed for at vise sig frem og dermed spille sig med til VM.

Af Allan Kuhn 

Det kan vise sig at være en fordel for nogle af de spillere, der viser god form i deres respektive klubber, men ikke har fået så meget tid på landsholdet i kvalifikationen, hvis de er i stand til at tage deres gode form med på den indledende træningslejr.

Jeg har tidligere spillet med folk, der har haft fornøjelsen af at blive udtaget til en slutrunde, og de har alle givet udtryk for, at det har været højdepunktet i deres karrierer. Der er noget specielt over at blive udtaget til landsholdet og spille en kamp, men hvis man så samtidig er med til en slutrunde, skriver man sig ind i historiebøgerne. Alle fodboldelskere husker Danmarks kampe til slutrunderne.

Der skal udtages 23 spillere til Rusland, og det virker på mange måder som en ubarmhjertig opgave, da det stadig virker som om, der kan være stor tvivl om tre-fire af pladserne. Jeg vil dog her komme på mit bud på, hvem der bliver udtaget, og hvem der muligvis må se skuffede til fra sofaen til sommer. Mit bud på udtagelsen er baseret på, at folk er skadesfri og spiller i samme omfang i deres klubber, som tilfældet er pt.

Mit bud på de sikre kort i truppen er:

Målmænd:

Kasper Schmeichel

Frederik Rønnow

Jonas Lössl

Central forsvar:

Simon Kjær

Andreas Bjelland

Andreas Christensen

Jannik Vestergaard

Mathias Zanka

Backs:

Jens Stryger Larsen

Henrik Dalsgaard

Riza Durmisi

Midtbane:

William Kvist

Thomas Delaney

Lasse Schöne

Christian Eriksen

Kant/Angriber:

Pione Sisto

Yussuf Poulsen

Nicolai Jørgensen

Andreas Cornelius

Nicklas Bendtner

Kommentarer

Durmisi har været diskuteret, da han ikke har spillet så meget dette forår, som han gjorde i efteråret. Ikke desto mindre er han det bedste bud, hvis vi skal spille med en offensiv back med fart, der kan gå mod baglinjen. William Kvist er også røget ud i kulden i FCK, men hans form og stabilitet på landsholdet har været for god til, man kan komme uden om ham. Ydermere er han den eneste deciderede balancespiller, som besidder den disciplin, der kræves for at støtte restforsvaret.

Ovenstående 20 spillere er altså dem, jeg vurderer til pt. at stå som sikre kort i truppen. Nu vil jeg så vove pelsen og komme med et bud på, hvem de sidste tre bliver med en tilhørende forklaring:

Viktor Fischer: Jeg ser Fischer som den næstmest sikre kort i truppen. Fischers modige og rigtige beslutning om at tage hjem til dansk fodbold har vist sig at bære frugt. Han har været fremragende i næsten samtlige kampe, siden han vendte hjem, og hans indstilling har rykket sig rigtig meget. Han er en spiller med kant, som er blevet enormt god til at indordne sig under holdets rammer, og jeg tror, det skaffer ham en udtagelse. Han kan desuden dække flere pladser.

Lukas Lerager vs Mike Jensen: Jeg føler mig overbevist om, de sidste to pladser går til midtbanespillere. Lerager og Mike Jensen har begge været faste bestanddele af truppen dog uden den store mængde spilletid. Jeg tror dog kun, Åge Hareide udtager én af de to spillere, selvom deres niveau ikke ligger så langt fra hinanden. Her mener jeg, at forskellen på den franske og norske liga kommer til at gøre forskellen, så Lerager bliver mand nummer 22.

Daniel Wass vs Pierre-Emile Højbjerg: De to nok mest omdiskuterede spiller i forbindelse med de seneste mange landsholdsudtagelser, og snakken omkring de to er selvfølgelig ikke blevet mindre op til VM. Begge har i foråret spillet stort set hver weekend i de bedste ligaer i verden, men spørgsmålet er, hvorvidt de som typer passer ind i truppens sammensætning. Jeg tror dog, at Åge i sidste ende udtager Daniel Wass. Jeg vurderer, at det konstant høje niveau og de mange assists fra Daniel Wass i La Liga gør, at Åge ikke kan se bort fra ham. Desuden er der den lille fordel ved Daniel Wass, at han jo rent faktisk til nøds kan dække en højre back i tilfælde af, der kun bliver udtaget tre backs.

Den nærmeste bobler til truppen er ifølge mig, Nicolai Boilesen. Boilesen har haft et fantastisk flot forår i FCK, hvor han har vist sig som en sand lederskikkelse og spiller godt, uanset om det har været som back eller central forsvar. Hvis Jannik Vestergaard ikke når at blive helt klar, tror jeg, at Åge udtager Boilesen i stedet, hvilket også vil give en bedre fordeling af centrale forsvarsspillere og backs. Man kan have lidt ondt af Peter Ankersen, der godt kunne ligne sorteper, når truppen udtages. Han har faktisk spillet mange flere minutter end mange af de navne, jeg har nævnt blandt de 23. Jeg tror dog, det bliver udslagsgivende, at Jens Stryger og til dels ”AC” også kan dække højre back, så Peter Ankersen dermed bliver til overs.

Det her er mit bud på truppen, ud fra hvad jeg har set her i foråret. Jeg kan slå fast, at der venter de 23 mand, der udtages, en kæmpe oplevelse. Uanset om de er med som nummer 7 eller 23, vil et VM være noget, de aldrig glemmer. Jeg tror derfor, vi kommer til at se en masse danske spillere kæmpe for deres chancer i de kommende uger.