Disse landsholdsspillere skal bruge EM til et klubskifte

AF SØREN SORGENFRI

Baggrundsfoto: TT

Kasper Hjulmand har udtaget en 26 spiller stor trup til det forestående EM, og de store turneringer er ofte lig med et udstillingsvindue for de spillere, der er aktuelle for et klubskifte.

Efter snakke med kilder med indsigt i landsholdsspillernes situation og forventninger til sommerens spillermarked kigger vi her nærmere på de landsholdsspillere, der skal bruge EM til et klubskifte.

Frederik Rønnow

Lejemålet i Schalke 04 endte med en nedrykning og udsigten til spilletid hos Frankfurt, synes noget begrænset. Han er 28 år, så tiden er ikke til at passe bænken et sted, nu hvor han går ind i sin bedste alder som målmand. Med et år tilbage af aftalen med Frankfurt, så er han ikke dyr i pris. Det bliver næppe til spilletid under slutrunden for Rønnow, men status som landsholdsspiller trækker naturligvis ikke ned i den samlede pakke. Bliv ikke overrasket, hvis han returnerer til Superligaen til en af de to store hovedstadsområdeklubber.

Jannik Vestergaard

Den store Saints-stopper rygtes efter en fin sæson videre i karrieren om end Southampton nedtoner udsigten til et spillersalg. Men 2 meter-stopperen har blot et år tilbage af kontrakten, og Saints er en sælgende klub, så det er nu, hvis der skal laves plus 100 millioner kroner på ham.

Kilder siger, at næste stop bliver en klub i London-området. Vestergaard er reserve på landsholdet, men det trækker ikke ned i regnestykket omkring den 28-årige stopper, da han så rigeligt har bevist sit værd i Premier League.

Joachim Andersen

Efter et flot lejemål hos Fulham, har Andersen fået klar besked i Lyon: Du kan forlade os, hvis vi kan få samme pris for dig, som vi betalte. Altså 225 millioner kroner.

Det var egentlig ikke meningen, at Andersen skulle til Premier League sidste sommer. Pilen pegede enten tilbage mod Serie A og Torino eller en tur til La Liga og Valencia, men sendrægtighed hos de to klubber sendte den dygtige stopper i armene på Fulham, der var det mest seriøse bud på transfervinduets sidste dag.

Det skifte har Andersen næppe fortrudt. Han har imponeret i et omfang, så en håndfuld engelske klubber står i kø for at sikre sig danskeren – han er således på blokken i Crystal Palace, Leicester, Chelsea, Tottenham og Manchester United. Kilder siger, det er sikkert, at han bliver i Premier League, og det ligner enten Spurs eller Manchester United.

Mathias Zanka Jørgensen

Der lød et ramaskrig, da Zanka blev udtaget til EM-truppen ikke mindst fra FCM og BIF-fans. FCK-lejesvenden er naturligvis med foran spillere som Scholz og Maxsø på grund af sin erfaring med landsholdsfodbolden. Hjulmand vil være helt tryg ved at sende ham ind ved siden af Simon Kjær eller AC. Zanka vender tilbage til Fenerbahce efter endt lejemål i FCK, men spørgsmålet er om ikke han også i næste sæson skal spille for københavnerne? Den 31-årige stopper og kæresten Nanna Marie Ottosen skal være forældre og i en tid, hvor pandemi raser i den store vide verden, så er det en no brainer, at København vil trække mere i Zanka end et eventyr. Der siges at være dialog mellem parterne.

Thomas Delaney

Midtbanespilleren bliver 30 år til september, og skal drømmen om Premier League realiseres, så er det ved at være tid.

Delaney tager hul på sit sidste kontrakt-år med BVB, og er han på klassisk trappe-løn, så går han ind i sit bedst betalte år. Status som rotationsspiller i den store tyske klub samt Champions League-fodbold forude gør, at han næppe siger ja til det første og bedste bud fra England. Han står dog på blokken i flere engelske klubber og et stærkt EM kan skrue op for Delaneys aktier.

Andreas Cornelius

Trods rygter om det modsatte forsøgte FCK ikke at hente angriberen hjem i vinter på grund af komplicerede kontraktforhold mellem Atalanta og Parma. Parma skal købe angriberen, hvis visse betingelser er opfyldt for en håndfuld millioner euro. Om disse betingelser reelt er opfyldt og nedrykkede Parma skal købe ham, det er endnu uklart.

Han har som udgangspunkt et år tilbage af aftalen med Atalanta, og et stærkt EM vil være super vigtigt i en tid, hvor der afsøges muligheder i flere ligaer for den store stopper. Det vil ærlig talt også være en stor skam, hvis det ender med, at han ikke rigtigt får testet sine evner i det store udland, før FCK kalder.

Daniel Wass

Den multifunktionelle tekniker har et år tilbage af aftalen med Valencia, men det kan komme til et brud nu. Et godt EM vil naturligvis kalde på flere bejlere end danske.

Han står på blokken i Brøndby, men skal i så fald bakke ned på lønkravet, men med mindre han smider pandemi-kortet, så er det svært at se ham signe med FCM eller FCK. Valencia har igen i den forgangne sæson været et galehus, hvorfor man ikke kan bebrejde ham at have ambitioner i andre retninger eller vurdere, at tiden er kommet til at vende hjem.

Jonas Wind

Wind ligner Hjulmands førstevalg til angrebspladsen, og det kan sende FCK’eren afsted et år før planlagt. Ifølge Wind og FCK’s karriereplan, så er det meningen, at han skal tage et år mere i den hvide trøje, men buddet og interessen kan blive for stort til at sige nej til.

Flere tyske klubber har forhørt sig, men prisen på 100+ millioner kroner er for meget for de tyske bejlere. Den pris er målrettet Premier League, hvor som tidligere skrevet, West Ham har ham i kikkerten, men også Tottenham nævnes. Et overbevisende EM vil gøre ham til sommerens store transfer-guldfugl. 

Søren Sorgenfri

42 år. Fast fodbold-blogger for NordicBet. Redaktør for sportsappen ’Sport Inside’, forfatter til flere fodboldbøger, forlægger på sportsforlaget Helmin & Sorgenfri. Tidligere 10 år på BT Sporten og redaktør på fodboldmagasinet ’Clasico’.