Buffon til Juventus og Roma sælger

Foto: TT

Af Bjørn Hannerup


Der er fuld gang i forhandlingerne i Serie A, ikke blot mellem klubberne, men også klubber og spilleragenter imellem. Så sikkert som pavens særstatus i den katolske kirke er, at dette betyder spekulationer, rygter og frustrerede fans.

I Juventus stoppede Max Allegri efter sæsonen, men i midten af juni måned kom der hvid røg ud af skorstenen i form af cigaretrøgen, der ofte omgiver den nye træner Maurizio Sarri. Den tidligere så elskede Napoli træner skal forlænge Juventus’ dominans i støvlelandet, men samtidigt forventes det også, at han bidrager med seværdig fodbold. Til at hjælpe ham med at genvinde mesterskabet, er der defensive forstærkninger i kikkerten og Matthijs de Ligt ligner en ny mand i Juventus. Eftersigende er et smukt og velkendt ansigt også på vej til Juventus i form af klublegenden Gianluigi Buffon. En stor forstærkning, udover for klubkulturen, er det potentielle skifte dog ikke. Wojciech Szczęsny er en stensikker sidsteskanse, hvorfor Buffons kontrakt eftersigende blot er på ét år som spiller, hvorefter han går over til en rolle internt i klubben.

Juventus ligner endnu engang en sikker vinder af Serie A og hvis du finder oddset på Juventus som Serie A vinder for lavt, kan du måske finde værdi i at spille på, at de vinder henholdvis ét trofæ eller to trofæer til et væsentligt højere odds. 

Hos AS Roma er der kaos efter Daniele De Rossi ikke fik forlænget sin kontrakt og Francesco Totti, der ifølge ham selv blot var kransekagefigur i ledelsen, også forlod klubben. Kaos er ikke nyt for fans af AS Roma, men det ligner, at der nok engang er storoprydning i gang. Den tidligere Shaktar Donetsk træner Paulo Fonseca, skal med al sandsynlighed lede et markant anderledes Roma hold. Tre af holdets bedste spillere gennem de sidste sæsonener meldes på vej væk. Inter meldes tæt på Edin Dzeko, El Shaarawy er på vej til Shanghai Shenhua i Kina og Kostas Manolas meldes på vej til Napoli. Ligeledes florerer der sporadiske rygter om salg af stjerneskuddet Nicolò Zaniolo til Juventus og Alessandro Florenzi til Inter. Der er betydeligt mere stille i Rom, når snakken falder på nye spillere til truppen, hvor de mest vedholdende rygter omhandler den franske midtbanespiller Jordan Veretout, der sandsynligvis tager den korte tur sydpå fra Firenze til Rom. Ligeldes rygtes det, at Amadou Diawara meget vel kan blive en del af Manolas handlen.

Med en i forvejen vaklende defensiv, hvor det faste holdepunkt Kostas Manolas ser ud til at forlade klubben, ligner Roma et hold, der kommer til at lukke mange mål ind og med et forstående salg af Edin Dzeko ligner det heller ikke, at Roma vil være et højtscorende mandskab. Roma kommer næppe til at nærme sig top 4. Både Lazio og Atalanta ligner lige nu hold, der vil ende højere i tabellen end et Roma hold, der er på nuværende tidspunkt ligner sæsonens skuffelse i den kommende Serie A sæson.