Hvem slår først revner – City eller Tottenham?

Foto: TT

Manchester City skal trække på styrkerne, Tottenham kan blive offer for sin svaghed. Det må være temaet, før de to hold mødes i kvartfinalen på Etihad.

Af Søren Sorgenfri

Tottenham vandt det første møde i Champions League med 1-0, men der er i den grad dømt mandefald hos Spurs. Tottenham får tit skudt i skoene, at truppen er for smal, og her kan der netop vise sig at være noget om snakken.

Harry Kane er uden for sæsonen med en ankelskade, og den oplagte afløser Llorente er mere end tvivlsom. Aurier, Dier og Lamela er ude, og Alli er tvivlsom på grund af en brækket hånd, men kan måske spille med en skinne.

Det betyder, at rollen som angriber må løses af enten Lucas Moura eller sydkoreanske Son.

Manchester City har en rigdom af kvalitetsspillere at trække på. Dygtige teknikere der kan skære et forsvar op som blødt smør, men det kan netop være muskler, der bliver de lyseblås store problem. Tottenham vil vide at stille med en oversvømmet midtbane, og det bliver i grove træk Fernandinhos opgave at tage kampen op mod Spurs’ arbejdsmænd i skikkelser af Winks, Sissoko og Eriksen, der måske ikke er en oprydder, men dog løber og løber. Og så løber lidt mere. Fernandinho skal tilmed testes, og må brasilianeren melde fra, så vil det være et kampafgørende handicap for Manchester City.

De sidste otte kampe mellem de to hold på Etihad er gået over 2,5 mål, og City har scoret mindst to mål i syv af de seneste otte indbyrdes kampe afviklet i Manchester. Tottenham har for deres part vundet fem ud af deres seks seneste kampe i Champions League, så for alle os der bare skal se på og nyde kampen, så er det bare at finde popcornene frem.