Hvem har mest at vinde, United eller Arsenal?


Foto: TT

Af Søren Sorgenfri


Det er egentlig svært at sige, hvilket hold der har mest på højkant på Old Trafford. Arsenal kan med en sejr øge afstanden til Manchester United til seks point, og omvendt kan de røde djævle indhente Gunners længere fremme i feltet.

Og det er netop det, som er sæsonens mål for de to hold. Ikke at vinde ligaen, men slutte langt fremme i feltet og gerne langt nok til at indløse en billet til næste sæsons Champions League.

Manchester United tabte til West Ham i sidste spillerunde og sneg sig akkurat videre i midtugens Carabao Cup med en sejr i straffesparkskonkurrence over miniputterne Rochdale. De engelske pokalturneringer er fyldt med pokaloverraskelser, så det er ikke et særsyn (bare spørg Spurs, hvordan og hvorledes med Colchester), men det bærer ved til bålet på Old Trafford. Det bål af spekulationer i den mest smattede del af den engelske tabloidpresse, der på rygteplan spår en snarlig fyring af Manchester Uniteds norske træner, Ole Gunnar Solskjær.

Manchester United købte stort ind i sommerens løb, men er slet ikke færdige med at shoppe, skrue og bygge op. Og ikke mindst rydde op efter indkøb fra tidligere trænere.

Især frontkæden mangler bid. For en offensiv der tidligere har set navne som Cole, Yorke, Nistelrooy og mange andre hamre kasser ind på samlebånd, så er navne som Rashford, Martial og 17-årige Greenwood noget letbenede. Alle er de talenter i stor stil, men at forvente trioen kan løfte arv og ansvar det giver ingen mening. Ikke mindst fordi trioen regelmæssigt plages af skader. Rashford er således ude mod Arsenal, og det er skidt nyt for et angreb, der blot har scoret otte gange i seks kampe.

Solskjær indledte sin tid som træner for Manchester United med en rekord lang stime af sejre, men hvedebrødsdagene er long gone. Det smerter i røde Manchester-hjerter at se rivalerne fra Liverpool allerede være ti point foran og foran på alle mulige andre parametre. Og da de næste tre kampe hedder Arsenal, Newcastle ude og så Liverpool, der gæster Old Trafford, så er det vigtige dage for Solskjær.

United-kilder har anonymt givet ham opbakning i pressen, og det samme har målmand David de Gea, der forsikrer, han har truppens opbakning.

Men en sejr over Arsenal vil utvivlsomt dæmpe de kritiske røster og sladderpressens skriverier.


Læs også: Sætter Liverpool Chelsea af allerede efter seks runder?


I den anden lejr vil fuld plade til Arsenal i mandagens store brag være ren balsam for Emerys projekt. Hvor Manchester United har købt ind til defensiven, så har Arsenal satset på fire power. Bevar mig vel, David Luiz, der er hentet ind til forsvaret, har magiske fødder, men brasilianeren begår mærkværdige fejl og er langt fra et defensivt jern. Men han kan bygge op til Emerys filosofi om, at et stærkt angreb er det bedste forsvar. Arsenal scorede fem gange i Carabao Cuppen og har nettet 11 gange i ligaen i seks kampe.

Efter Old Trafford venter der Arsenal en behagelig stime af bløde modstandere, så succes i Manchester kan kickstarte et godt run for Gunners i en sæson, der meget vel kan ende med at bringe Champions League tilbage på Emirates. Chelsea har næppe styrken til at slutte i top fire i år, Manchester United..arrh.. det er tvivlsomt. Spurs vågner formentlig op, når de har rystet sommerens transfer-ballade af sig, og så er det spørgsmålet om et hold, som Leicester kan følge med helt til det sidste.

Uanset hvad, så tegner der sig en sæson, hvor Arsenal omsider kan slutte i top fire, og de kan tage et stort skridt i retning på Old Trafford med en sejr. I givet fald den første på Old Trafford siden 2006, men Arsenal får næppe bedre chance end nu.

Sheffield United – Liverpool

Værterne har imponeret som oprykker og understreger bare, at de i Chris Wilder har en stærk træner. Senest vandt de 2-0 på Goodison, men hjemme på Bramall Lane har de det svært. To 1-0 nederlag i træk på eget græs og vinder Liverpool her, så er det første gang i seks år, at Sheffield United taber tre gange i rap på hjemmebanen.

Tottenham – Southampton

Jubi, frem med klaphat, campingvogn og kakkelbord. Der er danskerbrag, når Tottenham byder Southampton indenfor. Det er Eriksen overfor Højbjerg og Vestergaard, og det kan blive en lykkelig målfest for hjemmeholdet. De har vundet de sidste syv ud af otte gange Saints har lagte vejen forbi Nordlondon og som regel i kampe, der er gået over 2,5.

Aston Villa – Burnley

Aston Villa købte stort ind som oprykker i sommerens løb og var konstant i overskrifterne for den og den spiller. Nu skal der så leveres, og det kniber det med for Dean Smith. Hjemmekampe mod hold som Burnley skal vindes, hvis Villa skal drømme om en sæson mere i det bedste selskab. Forvent en kamp, hvor værterne er på bolden, og Burnley vil lure som en sulten alligatorskildpadde, der vejrer bytte, på en omstilling.