Tallene taler: City har før vendt Liverpool på hovedet

De kan ikke. Eller kan de? Det bliver spørgsmålet, når Manchester City skal løbe stormløb mod Liverpools røde, der kommer til Etihad med en solid føring på 3-0.

Af Søren Sorgenfri

Så ikke alene skal City æde Liverpools forspring, de skal også holde nullet, imens de høvler kasser ind. Nu er Guardiolas mandskab ikke just mål-sky, og snitter tæt ved tre mål pr. kamp i Premier League, så er der vel trods alt begrundet håb for, at City kan levere et comeback. Det håb har ikke mindst gang på jord, da gæsterne har problemer i maskinrummet, hvor både Can og Henderson sidder ude. Matip, Gomez og Lallana er ligeledes ude, men målmaskinen Salah, der blev sparet i lørdagens derby mod Everton med en ’skade’, vender tilbage.

Lørdagens nullert på Goodison bar for Liverpools vedkommende tydeligt præg af midtugens CL-kamp, så Klopp sendte et reservespækket mandskab på banen mod Everton. Ikke mindst Danny Ings der ikke har scoret i 900 dage. Tyskeren kunne glæde sig over, at hans reserver overhovedet ikke blev presset af et Everton-hold, der gemte sig bag sofaen og lod samfulde 90 minutter drive forbi som en doven sky på en forårsdag, og derfor må de røde, som Klopp har til rådighed siges at være friske fra fad. 

City går på banen med en gevaldig skuffelse i stængerne. Mesterskabet kunne være sikret lørdag hjemme mod bysbørnene United, men Guardiolas lyseblå smed en 2-0 føring til ærkerivalen Mourinho. I aften gælder det så endnu en ’hademodstander’ for spanieren. Klopp er den træner, der flest gange har fået has på Guardiola.

Guardiola har en trup uden skader til rådighed, og så er det ellers bare at læne sig tilbage og vente på målene. Det er temmelig svært at forestille sig en ’Goodison nullert’ i aften ikke sandt?

Der er faldet over 2,5 mål i seks af Liverpools sidste syv kampe, og det samme gælder for City og for de sidste syv indbyrdes møder mellem de to.

I samme periode har Liverpool scoret mindst tre. Mesterholdenes turnering klæder dem, og de er jo som bekendt tidligere vinder, hvilket City stadig har til gode. Skal det håb leve videre, skal der leveres et gedigent stykke arbejde, da Liverpools tidligere på sæsonen udskældte defensiv har holdt nullet i de seneste seks af syv CL-kampe, og de røde har tilmed ikke tabt i 13 kampe i turneringen.

Nu da det er et rent engelsk opgør, så lad os se på Citys hjemmebaneerfaringer fra Premier League. De har hjemme i denne sæson vundet (i den nødvendige størrelsesorden) 5-0 over Liverpool (syng selv temaet til Den gode, Den onde og Den grusomme her), 5-0 over Palace, 7-2 over Stoke, 3-0 over Burnley (ville give forlænget), 4-1 over Spurs (udebanemål gør avs), 4-0 over Bournemouth, 3-0 over WBA (forlænget spilletid), 5-1 over Leicester. Med andre ord. Når City ælter dej på hjemmebane, så ælter de for alvor dej.

Aftenens kamp kan kun blive en godbid for alle os, der kigger på.

Hvilke comebacks i knockout-fasen er det største?

Paris SG – FC Barcelona 4-0, 1-6

AC Milan – Deportivo la Coruna 4-1, 0-4

Olympiakos – Manchester United 2-0, 0-3