Tallene taler: Arsenal skal gøre Atletico Madrids lagener beskidte

Dramaet er i den grad intakt, når Atletico Madrid tager imod Arsenal i den såkaldte moralske finale. Vi er kun nået til Europa Leagues semifinaler, men en af de to forhåndsfavoritter skal i aften forlade turneringen.

Af Søren Sorgenfri

Atletico Madrid, der i de senere år har præget Champions League med to finaledeltagelser, tørster efter sølvtøj til pokalskabet og sneg sig til en 1-1 i den første kamp på Emirates. Et tidligt rødt kort sendte Atletico i defensiven, hvilket de mestrer så forbilledligt, og et sent forløsende mål af Griezmann sikrede det lukrative udgangspunkt.

1-1 betyder, at spanierne kan lægge afventende fra land og lure på omstillingsmulighederne, mens Arsenal skal frem og jagte et mål. For gæsterne gælder det, at turneringen er sidste chance for at slutte af med maner for Arsene Wenger. Franskmanden er efter 22 år på posten hos The Gunners fortid efter denne sæson, og han brænder for at forlade hjerteklubben med en pokal og en billet til næste års Champions League, som vinderen af Europa League også får med.

”Vi har måske nedprioriteret Premier League på det seneste. Det betyder alverden for os at vinde Europa League,” fortalte Arsene Wenger på det sidste pressemøde før kampen.

Arsenal kan stille i stort set stærkeste opstilling. Aubameyang er dog ikke spilleberettiget, og ægyptiske Elneny er ude sammen med langtidsskadede Cazorla.

Og ellers ligner det et 4321-formationen, hvor Mkhitaryan vender tilbage og bliver det ene af de to offensive tandhjul lige bag Lacazette. Özil det andet tandhjul og Wilshere og Ramsey som de yderste midtbanespillere med Xhaka centralt. Dog meldes Danny Welbeck også i spil som mulig starter i engelske medier.

Atletico Madrid har problemer på højre back. Juanfran er ude, og Vrsalijko er ude med karantæne efter han så rødt i det første opgør. Derfor skal Diego Simeone finde på en alternativ løsning til backen.

Filipe Luis er ligeledes, men bad boy Diego Costa ventes med fra start til at sætte gang i løjerne.

Atletico Madrids madrasmagere er glade for rene lagner med 11 i rap på hjemmebane. Det bliver derfor noget af en opgave for Arsenal at nedbryde spaniernes fort, men englænderne kan glæde sig over generelt at være et bedre udebanehold i Europa League end i den hjemlige liga. Kommer der hul på målene, så er 1-1 og forlænget spilletid næppe urealistisk, da Atletico Madrid er gået under 2,5 mål i deres seneste tre kampe i Europa League.

Arsene Wenger er naturligvis bekendt med Atleticos defensive meritter.

”De er stærke defensivt, men den historie må få en ende.”

Uanset udfaldet i aften så bliver det et af de sidste kapitler i franskmandens Arsenal-bog.

Arsenal er ubesejrede i deres seneste 5 Europa League kampe

• I de seneste 10 kampe i alle turneringer har Atletico de Madrid kun vundet 4 kampe, spillet 3 uafgjorte og tabt 3

• I de seneste 10 kampe i alle turneringer har Arsenal vundet 6 kampe, spillet 2 uafgjorte og tabt 2

• Arsenal har kun vundet 1 ud af de seneste 10 udebanekampe i alle turneringer

• Atletico de Madrid har vundet 9 ud af deres seneste 10 hjemmebanekampe i alle turneringer

Ramsey er den spiller for Arsenal, der i gennemsnit sparker flest gange på mål i Europa League – 4,4 skud pr. kamp

• Aftenens dommer kommer fra Italien og hedder Gianluca Rocchi. Det er hans første Europa League kamp i aften i denne sæson. Han har i denne sæson dømt i alt 23 kampe og i dem har han uddelt 104 gule kort og 8 røde. Det er i gennemsnit 4,9 kort pr. kamp