Procenterne er imod Brøndby og FCK

Af Søren Sorgenfri

Så skal vi til det igen. Danske hold og Europa. Man håber hver sommer på bred succes, men det ender som regel i bedste fald med en enkelt rød-hvid deltager i et gruppespil. Det bliver formentlig – i bedste fald – resultatet igen i år. Eller er det nu effekten af Superligaens slutspilsmodel viser sig?

Malmø FF – FC Midtjylland

Der er på sin vis tale om slaget om Skandinavien her (undskyld Norge..), men det er samtidig trist, at de svenske og danske mestre skal tage livtag her på dørtærsklen til Europa League. Ingen nordiske mesterhold har været tæt på Champions Leagues gruppespil og i en tid, hvor Europas største har nok i sig selv og andele af mesterholdenes turnering, så skal det bekymre. Norden har tidligere gjort det godt i europæisk sammenhæng og været et naturligt rekrutteringsområde for mange store klubber, men i nyere tid er det kun FCK, der regelmæssigt har været udenfor landets grænser. Rosenborg før dem.

Så nu skal de danske og svenske mestre slås om en billet til ’tabernes’ turnering. Stemplet kan jo ikke være anderledes, når begge hold er sendt over i Europa League kvalen fra Champions League-rutens fine røde løber.

Det er to forskellige spillestile, der mødes, og der mest interessante bliver at se de to fodboldhjerner ’AC’ og Jakob Poulsens duel på skakbrættet. FC Midtjylland går videre fåes i skrivende stund til odds 1.72.

Samlet chancevurdering for avancement: 50/50

Atalanta – FC København

Aaarh, man frygter det værste her. Et dansk hold der selv på de bedste dage leverer tre-fire fejl på Superliga-niveau af den type, som italienske hold nyder at sætte til livs. Typisk på en måde så det ligner kampen var tættere, end den reelt var, og ’faldt med ære’ overskrifterne står i kø.

Det bliver interessant at se, hvordan Solbakken vil forholde sig til Atalantas 3412 formation. Cornelius er ikke med. Denne sommer er endt med en tosset transferkabale for landsholdsangriberen efter 12 måneder i det italienske uden succes. Club Brugge ville gerne leje ham, men fik nej af spilleren. Udinese ville gerne købe, men fik nej af Atalanta. Nej med nej i egen sovs.

Solbakken vil formentlig ty til den europæiske formation med Damen på top og Fischer bagved i en mere bred og bevægelig rolle a la Grønkjær back in the days.

FCK skal holde ekstra godt øje med anfører Gomez, der har været involveret i syv af Atalantas 20 træffere i denne sæson fordelt over bare fem kampe.

Hvis du tror, FCK kan overkomme Atalanta over to kampe, kan du få pengene 2.90 gange igen.

Samlet chancevurdering for avancement: 75/25

Genk – Brøndby

Genk er desværre godt kørende og der tales om et af de bedste mandskab, som klubben til dato har rådet over. De spiller med stor sikkerhed fra egen bagkæde og vil ikke som sådan frygte at falde i Brøndbys net, når de blå-gule lægger et tidligt pres.

Det er en af de kampe, hvor man typisk vil se gæsterne pakke sig ned, hejse vindebroen og drysse partisansøm ud i felt 14. Det vil et stykke henad vejen give mening for Brøndby med den taktik al den stund deres bedste våben er trykket på Brøndby Stadion, men der skal være ambitioner om at komme på tavlen. Scorer Brøndby ikke i Belgien, tror jeg ikke, de går videre. Udebanemålet kan blive rasende afgørende over to kampe, der forhåbentlig bliver tætte og ikke opvisning skåret over Genks 433 formation.

I skrivende stund får du 2.25 gange pengene på, at Brøndby kvalificerer sig til Europa League-gruppespillet.

Samlet chancevurdering for avancement: 65/35