Er det den mest åbne CL turnering nogensinde?

Champions League åbner ballet i dag og det med den måske mest åbne turnering længe set. Ronaldos skifte fra Real Madrid til Juventus kan vise sig som en forskydning af fodboldens tektoniske plader og se spanierne falde fra tronen efter tre år i træk som Europas konger.

Hvem tager over?

Af Redaktionen

Spanien

Ronaldos skifte har set Real Madrid (odds 10,50 på at vinde CLarbejde med en mere boldbesiddende tilgang, så spørgsmålet er om spanierne nu er ’sat fri’ eller om de vil mangle portugiserens slutprodukt. Han blev trods alt topscorer i CL i de seneste seks sæsoner og var involveret i hele 50 procent af Real Madrids mål fra 2009/10 til 2017. Det er enormt imponerende. Men efterlader også et stort hul, som Benzema og Bale i fællesskab skal fylde ud.

Atletico Madrid (odds 13,50 på at vinde CL) har to finalepladser på CV’et i Simeones tid. De er ikke kommet videre godt fra land i La Liga, men de lykkedes med at holde på Griezmann, tilføjede Lemar og med deres sædvanlige defensive vid, så kan de igen komme rigtigt langt.

Det vil Barcelona (odds 6,75 på at vinde CL) sætte alt ind på sker for deres vedkommende. Sidste års exit via 4-1 og 0-3 til Roma har smertet så meget, så Messi forleden adresserede det.

Barcelona råder også over Coutinho i CL-sammenhæng denne sæson og kan nok engang mønstre en skræmmende offensiv på et mere balanceret hold end sidste sæson. Det er også nødvendigt i en gruppe, der tæller Inter og Spurs.

Italien

Der er vel kun for alvor Juventus (odds 7,50 på at vinde CL), vi skal regne med her, men med Ronaldo ombord kan Allegris tropper også affyre en ordentlig bredside.

Italienerne har hentet portugiseren for at bygge på i CL og på det globale marketingsmarked. Bonucci er hentet tilbage fra Milan for at bøffe defensiven op for nu skal det være i Europa. Den hjemlige dominans med syv mesterskaber i træk er støbt i beton, så nu gælder det CL.

England

Her må alle fire deltagerhold siges at være i spil.

Spurs (odds 26,00 på at vinde CL) destruerede Real Madrid sidste år i gruppespillet, og selv om der synes at være træthed at spore hos Kane efter VM, så må vi ikke glemme, at det kun var fem hovedløse minutter, der kostede dem avancement på bekostning af Juventus sidste sæson.

Manchester City (odds 5,60 og dermed favoritter til at vinde CL) går all in på Champions League denne sæson. Det er den, der tæller for de lyseblå og med indkøbet af Mahrez bør de kunne slås på flere af sæsonens fronter. Og så selv om De Bruyne er skadet. Med modstandere som Lyon, Hoffenheim og Donetsk er lodtrækningen nådig for Guardiolas hold.

Liverpools (odds 12,00 på at vinde CL) gruppe er en anderledes hård nyser med modstandere som Paris SG og Røde Stjerne, men Klopps hold virker igen skarpt skruet sammen. Og med en bredere trup denne gang.

Vi så i weekenden, hvordan Liverpool som en kniv skar igennem Spurs’ defensiv, men spørgsmålet er, om ikke Klopp går mest efter mesterskabet denne gang?

Manchester United (odds 29,00 på at vnde CL). De Røde Djævle får et gensyn med Ronaldo og ellers vil spørgsmålet være om Mourinho får gang i defensiven. Der stilles ganske enkelt spørgsmål i øjeblikket om tiden er løbet fra Mous ideer. Men få trænere er snu som han, så en dark horse er Manchester United afgjort.

Tyskland

FC Bayern München (odds 10,50 på at vinde CL). Kovac kan se frem mod et gruppespil, der er overkommeligt, og da det lykkedes for sydtyskerne at beholde Lewandowski henover sommerens transfervindue, så kommer de ind i turneringen med bid. En del af stamspillerne har passeret de 30, og det bliver interessant at se, om alderen trykker, eller guldet er gråt.

Frankrig

Monaco har i to omgange i nyere tid været Europas kæledægge, men det nuværende hold er ganske enkelt ikke skruet sammen til et nyt europæisk felttog, så Paris SG (odds 8,50 på at vinde CL) er ene om have musklerne til at nå langt.

Thomas Tuchel kan så også råde over Cavani, Neymar og Mbappe til at lave lidt gang i gaden, så udgangspunktet for at nå finalen er helt afgjort til stede.

Men gruppen med Liverpool og Napoli er hård, og Paris har ikke åbnet sæsonen overbevisende efter deres standarder. De har godt nok vundet alt i ligaen, men spillet flyder ikke endnu.