Der venter Liverpool et uskønt møde med FC Porto

Liverpool tager livtag med FC Porto i aften på Anfield, og Klopps kompagni har gode erfaringer med portugiserne. Således har de rødblusede ikke tabt de sidste fire møder med FC Porto og vandt samlet 5-0 i 1/8-finalerne sidste sæson.

Af Søren Sorgenfri

Det er en statistik, der bør giver gæsternes træner, Sergio Conceicao hovedbrud.

Det er egentlig unfair at betegne FC Porto som et lille hold. De er vel det hold udenfor de fem store europæiske ligaer med størst aftryk på senmoderne europæisk fodboldhistorie – ikke mindst takket være triumfen i Champions League i 2003/04 og Europa League ditto i 2002/03 og 2010/11.

Alligevel vil det være noget af en overraskelse, hvis FC Porto samlet slår Liverpool ud af kvartfinalerne. Og det kan tilmed blive en uskøn omgang. Ifølge portugisisk presse så vil FC Porto forsøge at dæmme op for Liverpools presspil med en ekstrem defensiv opstilling.

Sergio Conceicao var en elegant og teknisk begavet kantspiller i sin tid på banen. Som træner er han en anderledes hård banan og ligger helt i tråd med de sidste 25 års portugisiske taktiske tankegods. Det handler om spillet uden bolden. Og det handler især om at spolere modstanderens spil med bolden, og det derfor ikke overraskende, at FC Porto er det hold tilbage i turneringen, som begår flest frispark med 124 styks så langt.

FC Porto har desuden de to mest løbestærke spillere i turneringen i Danilo og Herrera. Kun Ajax’ Tadic løber lige så meget som de to. Desværre for FC Porto er de uden karantæneramte Herrera, der sidder i skammekrogen sammen med Pepe. Nøglespilleren Telles er tvivlsom.

Liverpool har backen Robertson uden med karantæne, og ifølge engelsk presse så vender Milner og Henderson tilbage til startopstillingen. Milner formentlig som venstre back.