Der venter FCM, FCK og BIF en stille aften i Europa..

Af Søren Sorgenfri

Der venter os og Brøndby, FC Midtjylland og FC København en stille og rolig aften på automatpilot med kurs mod Europa Leagues gruppespil. Med løg på.

Det bliver en torsdag aften i dramaets tegn, hvor kun Brøndbys opgør med Genk synes afgjort på forhånd. 

Brøndby – Genk

Brøndby er ved at levere et comeback på den finansielle front med sorte tal i regnskabet, og det er glædeligt efter år med røde tal og økonomiske udfordringer.

De blågule skal levere et tilsvarende comeback i aften. Nede 5-2 efter det første møde med Genk; belgierne er et bedre hold målt på alle parametre, og det vil kræve meget medvind i game changer-kategorien i stil med et tidligt straffespark eller udvisning til belgierne, hvis selv et lille håb skal fænge.

Brøndby leverede en godkendt første halvleg i det første møde selv om belgierne kom foran med to – det vidner om moral og kvalitet, at Brøndby svarede igen og kom på 2-2. De efterfølgende tre mål? Tjah. Det er åbenbart bare Brøndbys lod at være involveret i freak kampe og resultater, når vi kommer til playoff-runden.

Der er ikke meget godt nyt at hente fra den belgiske lejr. Genk er på vagt efter Brøndbys to mål og respekten kom til udtryk i weekenden, da belgierne sparede otte mand.

Brøndby skal kaste køkkenvasken ind i feltet fra kampens begyndelse, og det vil åbne for belgiske kontrastød og muligheden for en ny målrig affære.

Chancevurdering: 5/95

FC Midtjylland – Malmö FF

Det lignede en kæberasler, da svenskerne i overbevisende stil kom på 2-0 i det første møde. Til de danske mestres hold så åbnede Malmö havelågen og inviterede ulvene tilbage i kampen til 2-2.

Den første halvleg skal ikke gentages i Herning, hvis Jes Thorups mandskab skal videre til det lukrative gruppespil, hvor der venter 50-60 millioner kroner. Men det handler i lige så høj grad om ulvenes selvforståelse. Der er ambitioner om regelmæssigt gruppespil, og det vil ikke behage en klub med så stor selvtillid at humpe ud af Europa via nederlag til Astana og Malmö. Trods alt.

Weekendens så FCM rotere holdet, men mon ikke Thorup satser på sin erfarne garde omkring Kian Hansen, Sviatchenko, Sanneh, Sparv og kuglestøber Poulsen med fokus på at straffe svensken via dødbolde.

Og lur mig om ikke FCM vil have fokus på sætte gæsternes AC ud af spillet? Danskeren er instrumental for svenskerne.

Chancevurdering: 60/40

FC København – Atalanta

Et dansk hold mod et italiensk hold der kan slå kapital på reglen om udebanemål? Mmmmm… rent drømmescenarie med sikker kurs mod ’faldt med ære’ overskrifter (vil en 1-1’er ikke bare være klassisk.)

Der venter FCK en KÆMPE opgave i aften. Atalanta havde godt fat i danskerne i den første kamp, men skød både rigeligt og rigeligt forgæves mod det danske mål, hvor Joronen afværgede med stort vingefang.

FC København vil naturligvis have fokus på at holde italienerne fra fadet og det ømme felt 14, men vil omvendt også med et pres forsøge at fremtvinge chancer. Uden at blotte sig for meget, så det kan snildt ende med den klassiske låste affære. Værterne vil være mere på bolden end i det første møde i Italien. Atalante vil for deres part have fokus på at sikre defensiven og lure på de obligatoriske fejl i Superliga-klassen, som danske hold som regel snubler i.

Atalanta har allerede nettet syv gange i sæsonens to første Serie A-kampe, så københavnerne skal finde hængelåsen frem.

Chancevurdering: 40/60