Der venter en historisk aften i Manchester

Det blev kaldt et fodboldmirakel, da Ole Gunnar Solskjærs Manchester United vendte 0-2 til avancement på samlet 3-3 over Paris SG på reglen om udebanemål.

Af Søren Sorgenfri

Der må større bibelske sammenligninger på banen, hvis Manchester United får krammet på FC Barcelona.

Solskjær har arbejdet Manchester United op i tabellen og kampen om Premier Leagues CL-billetter, men derfra og så til at gå forbi FC Barcelona – der er et stykke vej endnu.

Selvfølgelig målt på historie og al den jazz så har Manchester United ikke grund til forlegenhed, men det er mere sådan de røde djævles styrke eller mangel på samme, siden Alex Ferguson stoppede som træner for snart seks år siden.

Nul mesterskaber siden da og tre trænerfyringer. Nu er så Solskjærs tur. Han kan grundlægge sin trænertid på et voldsomt stort resultat, hvis Manchester United slår FC Barcelona ud. Men det er kontraster der mødes.

Manchester United har blot scoret ti mål i otte kampe. FC Barcelona 19 mål. Manchester United er også det eneste hold tilbage, der har haft under 100 afslutninger og heraf kun 28 indenfor rammen, ifølge BBC.

Barcelona står noteret for 161 afslutninger. Turneringens flittigste afsluttere, men Manchester United er set over alle turneringer stort set lige så effektive som spanierne med en konverteringsrate på 10 procent mod Messi og co., der ligger på 11 procent ifølge Whoscored.

Barcelona har ikke gæstet Old Trafford i turneringen siden 2008, hvor Paul Scholes blev matchvinder, men kommer til Manchester med masser af selvtillid vanen tro. Barcelona har ikke tabt i deres seneste otte Champions League-kampe og har i alle turneringer ikke tabt de seneste 16 optrædener. Det kan Manchester United ikke prale af med tre nederlag i de seneste fire kampe. Værterne er uden Darmian, Sanchez og Valencia. Der er tvivl om spillere som Rashford og Matic. FC Barcelona er uden Rafinha.

Uanset resultatet så venter der Manchester United en aften til historiebøgerne. Enten som de kvartfinaler der fik Solskjærs tropper ned på jorden eller de kampe, der gav nordmandens projekt yderligere luft under vingerne.