CL Countdown: Real og Juve mod pligtsejr og pres på Manchesters giganter

… til Champions League kampene sparkes i gang i aften.

Runde 2, tirsdag

Af Søren Sorgenfri

Champions League er tilbage og det med en perlerække af tætte kampe med indbygget drama og neglebideri.

Manchester United – Valencia

Vi begynder på Old Trafford, hvor der er røre i andedammen. Jose Mourinhos tropper tabte senest til West Ham i Premier League, og er allerede ni point efter City på førstepladsen efter en historisk ringe åbning på sæsonen. Av. ’Mou’ ligner tilmed en, der har tænkt sig at tage livtag med hele truppen på en gang og langer ugentligt ud efter en ny spiller, der har underpræsteret.

United kom godt fra land i CL med sejr ude over Young Boys og en opfølgende sejr her vil lune gevaldigt. Valencia er ikke længere det mandskab, der fik en 7-0 snitter under Gary Nevilles trænertid, men er tilbage i CL-sammenhæng og rejser til Manchester med fuldtallig trup minus Mina.

Værterne er uden Rojo, Lindgard, Herrera og Young.

Valencia spiller rasende mange kampe uafgjort i den hjemlige liga og med tanke for Uniteds krise og gæsternes offensive talent, så er det næppe et urealistisk udfald her.

Juventus – Young Boys

’Juve’ er en af de store favoritter til at vinde hele molevitten og derfor må vi forvente en pligtsejr her. Italienerne lagde fra land med en 2-0 sejr ude over Valencia, men Ronaldo så rødt, og er derfor ikke med her.

Gæsterne tabte 0-3 i deres første kampe, men rejste sig efterfølgende med en imponerende 7-1 sejr over rivalerne Basel. Det schweiziske mesterhold kommer dog til Torino med en mindre skadeskrise at forholde sig til, og senest er midtbanespilleren Sow meldt tvivlsom.

Juventus har scoret mindst to mål i fem af deres seneste seks CL-kampe og selv uden Ronaldo, Khedira og Douglas Costa må de ventes at hive stikket hjem her og være godt på vej videre før United er de næste modstandere. 

CSKA Moskva – Real Madrid

Der er ikke så meget at rafle om her for gæsterne. De forsvarende mestre skal gå efter tre point mod et hårdt ramt russisk mandskab. Værterne er uden syv stamspillere herunder den store boksangriber Abel Hernandez, der som sidste nyt meldes tvivlsom til kampen.

Russerne fik 2-2 i premieren mod Plzen. Godkendt, men her kommer de på hårdt arbejde mod et spansk mandskab, der har scoret mindst to mål i deres seneste 10 CL-kampe, vundet otte af deres seneste ti opgør i turneringen, og russerne er generelt ikke imponerende hjemme. De vinder stort set aldrig hjemme i gruppespils-sammenhæng, men vil helst kontra-lure på fremmed græs.

Real Madrid er uden Bale og Marcelo og selv om det ikke helt svinger i La Liga, så fik de i CL-åbneren mod Roma sendt hele 30 afslutninger af sted. Russerne vil stå dybt, og Real Madrid vil være meget påpasselige med ikke at åbne op og lukke CSKA ind i kampen (læs krisesnak i de spanske medier), så der kan være et vist element af trukket håndbremse.

Hoffenheim – Manchester City

Så skal vi til tirsdagens mest oplagte 0-0’er. Med løg på. Efter Citys sensationelle nederlag i premieren til Lyon, så skal de lyseblå frem og jagte point her. Hoffenheim fik 2-2 ude mod Donetsk, men har kun en sejr i de seneste fem kampe i alle turneringer. Det har ikke gjort tilværelsen lettere for træner Nagelsmann, at der er travlhed på lazarettet. Hele otte spillere kan være ude til mødet med de engelske mestre og defensiven lider især – Hoffenheim kan være uden Nordtveit, Vogt, Bicakcic og Adams.

City har også deres frafald. Mendy, Delph og Agüero er tvivlsomme og De Bruyne er tilbage i træning, men på skånekost.

Det ventes, at Hoffenheim vil oversvømme midtbanen med noget, der vil minde om en blanding af 352 og 361 mod Citys velkendte 433.