CL countdown: Bomber Real Madrid sig ud af krisen, fælder United Ronaldo og bliver der danskerfest i Amsterdam?

Af Søren Sorgenfri

Runde 3

Real Madrid – Viktoria Plzen

Bliver Real Madrids overskrifter ’Plzen knappet op’ eller ’Gravøl’? Det er ingen hemmelighed, at Real Madrids træner Lopetegui er under et gevaldigt pres efter tre nederlag i træk, og Viktoria Plzen skal ganske enkelt køres over. Tre point tirsdag aften og så et positivt udkomme af weekendens brag mod Barcelona. Det er mindstekravet til den hårdt pressede Lopetegui.

Gæsternes CL-kampe er ofte en målrig størrelse med over 2,5 i de seneste fem kampe, og det taler for Real Madrid omsider kan finde vej til netmaskerne.

Real Madrid har ganske enkelt ikke fundet vejen frem efter salget af Cristiano Ronaldo. Portugiseren var på alle måder Real Madrids offensive fikspunkt, og der er hverken indkøbt eller på anden måde udtænkt en løsningsmodel til at lappe hullet efter hans afgang.

Bale og Benzema er ikke typerne, der på samme måde kan steppe op og levere et hav af mål og mange af dem kampafgørende. Bale er bedre som den anarkistiske kant, og Benzema trives i oplæggerens rolle.

Skyldes det manglende indkøb at præsident Perez venter på muligheden for at købe Neymar? Det er muligt, men her og nu savner bundlinjen en målscorer og en leder til den forreste kæde.

Når det er sagt, så er Viktoria Plzen en oplagt mulighed for at komme tilbage på skinnerne. Tjekkerne tabte deres første udekamp i gruppen med hele 5-0 til Roma.

Manchester United – Juventus

Ronaldo vender tilbage til Old Trafford – scenen hvor han gik fra yngling med skæve tænder til topdesignet atlet – i rundens store brag.

Det er de to holds første møde i 15 år; lidt overraskende med tanke for deres respektive aftryk på de europæiske turneringer i det tidsspand, men her venter der noget af en håndfuld for begge parter.

Juventus er uden Khedira, så det ligner de holder fast i en midtbane med tre, og Ronaldo får sit udgangspunkt i venstre side.

Manchester United er uden spillere som Rojo og Lingaard og der er tvivl om Rashford. De røde djævle har kun vundet en enkelt gang i løbet af de sidste seks kampe, men tager mange positive tendenser med sig fra weekenden 2-2 kamp på Stamford Bridge. Især Matas evner som general og Martials to mål lyste op.

Pressede Mourinho må naturligvis give genvalg til franskmanden, der dermed holder Sanchez ude.

Ajax – Benfica

Danskerklubben Ajax Amsterdam indtager gruppens førsteplads og kan med tre point over Benfica tage et stort skridt videre til næste runde. Hollænderne har fire point mod portugisernes tre og med et stik her i ’dobbelt-runden’, så vil Ajax Amsterdam kunne tage til Lissabon i næste runde med noget af en matchbold.

Schöne og Dolberg ventes med fra start, men derudover er der store spørgsmålstegn i begge lejre. Værterne er usikre på en håndfuld spillere og Veltman og Bande misser helt sikkert opgøret. Benficas Dias sidder ude med karantæne og derudover er der tvivl ved fire spillere, blandt andre Jardel.

Ajax Amsterdam har ikke tabt i deres seneste ti optrædener i Champions League, og selv om Benfica har oppet sig senest med 1-0 sejr over rivalerne Porto, så vil de defensive fravær kunne koste dyrt i Amsterdam.