Arsenal har mere brug for at vinde finalen end Chelsea

Foto: TT

Hvorfor finalen i Europa League skal spilles i Baku, det giver vist kun mening for UEFA’s jakkesæt. Og hvorfor der kun er 6000 billetter til Arsenal og Chelseas fans til denne ’fan-fest’ på et stadion, der kan rumme næsten 70.000 mennesker, det giver også kun mening for UEFA’s jakkesæt.

Af Søren Sorgenfri

Og hvorfor kampen skal afvikles i et land, der gør, at Arsenal må lade armenske Mkhitaryan blive hjemme af sikkerhedsmæssige årsager, ja det giver (måske) også kun mening hos UEFA’s jakkesæt. Arsenals spillere har ifølge Daily Mail planlagt en form for støtteaktion og vil bære t-shirts med Mkhitaryans kontrafej på under opvarmningen, men ifølge avisen har UEFA sagt nej til den mulighed. Et nej der sikkert vil bakkes op på stadion med ’Respect’ kampagnen, hvilket så kun vil give mening hos UEFA’s jakkesæt. Dem vil der naturligvis være en del af på stadion sammen med sponsorer og andet VIP-godtfolk.

Nå ja. Apropos de 6000 billetter pr. hold? Det forlyder, at begge klubber vil levere mere end 2000 styks tilbage. Baku er trods alt ikke lige rundt om hjørnet en onsdag aften med en flyvetid på cirka seks timer. Men hey. Det gav super god mening for UEFA’s… arh well. UEFA og FIFA’s evne til at skyde sig selv i foden med en hårdt sammenrullet stak dollars er uforlignelig.

Sådan er moderne fodbold. Åbenbart.

Arsenal skal vinde Europa League

Arsenal er nødt til at se igennem denne dårskab og øjne det for dem vigtigste: pokalen. Og især den lille, gyldne billet til Willy Wonkas chokoladefabrik, der ligger nede i pokalen i form af deltagelse i næste sæsons Champions League.

Emery har næsten overstået sin første sæson som Arsenal-træner og som afløser på tronen på Emirates efter 22 år med Arsene Wenger som regent. Og I Guder, hvor vil det være vigtigt for spanierens videre byggearbejde med Gunners at kunne se frem mod en ny sæson med Champions League i kampkalenderen. Økonomisk naturligvis. Ikke mindst fordi i Wengers tid var den kontinuerlige deltagelse i Champions League, den salve der lindrede såret, når Arsenal igen sluttede langt fra mesterskabet.

Det er helt indlysende vigtigt for Emery at føre de rødblusede tilbage til det forjættede land, men ikke kun på grund af pengene. For den byggeplads af en trup, som spanieren står i spidsen for bliver lettere for ham at formstøbe med Champions League. Flere penge, større navne og større sportslige udfordringer at lokke nye spillere med, der skal erstatte navne som Welbeck, Ramsey, Mkhitaryan og måske Özil, der muligvis forlader klubben denne sommer.

Arsenals jagt på transfermarkedet

Arsenal bliver sat i forbindelse med FC Bayerns Jerome Boateng og Atletico Madrids Thomas Partley, der har en frikøbsklausul på 43,5 millioner pund ifølge spansk presse samt James Rodriquez. Det er blot et udpluk af de navne, der sættes i forbindelse med Emerys Arsenal. Og det vil andet lige være noget lettere for ham at hente sådanne navne med Champions League på menuen – ikke mindst fordi Arsenal handle smart. Ifølge engelsk presse har klubejer Stan Kroenke kun allokeret 40 millioner pund som grundbeløb til spillerindkøb, og skal Emery have mere at lege med, så skal der sælges først. Til sammenligning brugte nedrykkerne Fulham 100 millioner pund sidste sommer.

En finale med mål

Chelsea har allerede sikret sig Champions League næste sæson, men Sarri har også brug for pokalen, der står og skinner i Baku. Der venter Chelsea en transfer-karantæne og med forestående salg af Hazard, så kan det være den sidste pokal i et stykke tid for de blåblusede. Og efter en sæson der rimer på tumult og fyringsrygter, så vil det være en stor fjer i hatten for Sarri at gå på sommerferie med EL-pokalen. Det har han brug for. Bare ikke lige så meget, som Emery har brug for det.

For alle os der har fanforhold til klubben, så bør der være grobund for en spændingsmættet kamp. Fem ud af de seneste syv finaler i turneringen er gået over 2,5 mål, og blot en af dem er gået i forlænget spilletid. Dog skal det siges, at fire ud af de seneste syv møder mellem de to hold i alle turneringer er endt uafgjort. Så måske venter der en lang og spændende fodboldaften, og det vil give mening for os alle og ikke kun UEFA’s jakkesæt.