Tvivlen om Eriksen er Arsenals chance


Foto: TT

Af Søren Sorgenfri


4. runde af Premier League

Jeg har haft fornøjelsen af at se en del derbies om Nordlondons ære, men misser desværre denne kamp.

Der er ellers vanen tro rigeligt på højkant, når Arsenal og Tottenham tager livtag.

For Arsenal gælder det, at de skal vise, at de er gjort af mere end det tydelige nederlag til Liverpool. De vidste det godt, men alligevel gjorde det ondt i Arsenals fans at se, de stadig er langt efter Premier Leagues finest.

Så hvordan står de i forhold til Tottenham? Efter år, hvor de fast kunne fejre St. Totteringhams Day, så er det efterhånden en vane for Gunners fans at se rivalerne i Champions League, mens de selv kan blænde op for Europa League torsdag aften.

Thursday evening channel five!!

Det blev med et lidt mere end en hånesang fra Tottenhams fans rettet mod Arsenals den første sæson, hvor Spurs spillede Champions League, mens Arsenal måtte nøjes med den lille turnering.

Arsenal har brugt rekordmange penge denne sommer, men er stadig i gang med en genopbygningsfase, der vil vare lang tid endnu. Denne sæson kan blive sæsonen, hvor de igen sikrer en billet til Champions League. Enten via Europa League som er Emerys terræn eller via fjerde- eller tredjepladsen. Chelsea ligner ikke et top fire hold, United er stadig identitetsforvirret og så er der Tottenham.


Læs også: Flere store indkøb i vente hos Arsenal?


Spurs står i en bizar situation. Efter en sommer hvor de omsider lod millionerne rulle og forstærkede truppen efter 18 måneders transfer-tørke, så er sæsonstarten præget af spilleren, der stadig er der: Christian Eriksen.

Bliver han, forlænger han, sælges han eller lurepasser han og smutter gratis næste sommer? Ingen ved det. Eriksen-lejren er helt tavs. Helt mærkværdig tavs. Pochettino ved ikke sine levende råd og har valgt at bænke sin forlængede taktiske arm i to ud af tre kampe. Eriksen er det offensive omdrejningspunkt, men de ved ikke, hvor de har ham længere. Og hvor længe.

Pochettino har erkendt, at det har mærket Tottenhams opstart – senest i 0-1 nederlaget til Newcastle. Et hold som et fintunet Spurs hold aldrig ville tabe til. Men der mislyde i den del af Nordlondon.

Og det er Arsenals chance for at få klaveret til at spille.

LEICESTER – BOURNEMOUTH

Hvorfor er denne kamp noget særlig? Jo, det er den fordi, at Leicester ligner et virkelig godt bud på et hold, der kan drille top seks i år og nappe en plads helt fremme i feltet.

Kampen på Stamford Bridge viste et Leicester-hold, der gik efter sejren og burde have taget den. Brendan Rodgers mandskab ligner ikke et hold, der vil frygte nogen og gå efter de tre point hver gang. 

Skal nordirerens ambitioner indfris, så skal hold som Bournemouth besejres. I otte af de sidste ni møder er kampene gået under 2,5 men Bournemouths skadesliste er lang, så måske bliver den trend brudt her.

SOUTHAMPTON – MANCHESTER UNITED

Nederlaget til Crystal Palace på Old Trafford var et spark i tænderne på Ole Gunnar Solskjær. Det er ikke sikkert, det bliver meget lettere her hos et Saints’ mandskab, der ikke vil give gæsterne meget tid på bolden. 

Formår United at holde hovedet koldt og spille sig ud af værternes høje pres, så vil det være god plads til de offensive raketter. Svigter koncentrationen, så falder hammeren. Igen.

BURNLEY – LIVERPOOL

Sean Dyche har samlet en hårdtarbejdende gruppe, men de skuffede fælt i midtugens ligacup med 3-1 nederlaget til Sunderland, hjemmehørende i League One. 

Gode navne som Joe Hart og Danny Drinkwater spillede sig ikke just tættere på startopstillingen. Her kommer Liverpool forbi og yder langt vanskeligere modstand på Turf Moor. De har vundet 12 kampe i træk i Premier League og otte ud af ti af de seneste møder med Burnley.

TAGS