Tallene taler: Hvem snubler – Tottenham eller Liverpool?

Chelseas formkurve topper, men måske akkurat et point for sent. De blå skal håbe på konkurrenterne får gummiben, hvis det skal blive til Champions League næste sæson.

Af Søren Sorgenfri

Premier League har besluttet sig for at slutte af med et brøl, nu Chelseas løver slutter af med en frådende sæsonspurt.

Fire sejre i rap til Contes mandskab og slingrekurs hos Tottenham og Liverpool giver spænding frem til sidste spillerunde; hvem trækker Sorteper i trioens duel om to billetter til Champions League.

Selv en hidsig sejrsstime kan dog ikke ændre på, at Chelsea stadig er favorit til at slutte på femtepladsen.

De blå fra Stamford Bridge har 69 point og en målscore på + 27, Tottenham på fjerdepladsen har 71 point og en score på + 36 og Liverpool luner sig med 72 point og en målscore på + 42.

Chelsea og Tottenham har to kampe tilbage og Liverpool blot en enkelt, men den noget bedre målscore er et point værd i det regnestykke.

Chelsea har Huddersfield hjemme på ’Broen’ og slutter ude mod Newcastle. Tottenham har i aften Newcastle på Wembley og derefter Leicester ligeledes i London. Liverpool har fornøjelsen af Brighton og det tilmed hjemme på Anfield. Sidst de to hold mødtes vandt Liverpool 5-1, så umiddelbart kan de røde, der er ubesejrede hjemme i ligaen denne sæson, se frem til sidste runde med en vis sindsro. De har alt andet lige en noget lettere finish end Chelsea.

Chelsea har altså ikke kun det sværeste slutprogram – de skal også håbe på, konkurrenterne kvajer sig

Liverpool er ikke godt kørende pt. Der er helt forståeligt gået Champions League finale i hovederne på spillere, og der er ingen af dem, der ved deres fulde fem vil risikere en skade ved at satse 100 procent og dermed gå glip af finalen i Kiev.

Liverpool har blot taget to point i deres tre seneste kampe og kunne tilmed have sat Chelsea af i deres indbyrdes opgør søndag aften på Stamford Bridge, men tabte 1-0 efter en duel, hvor de røde ikke helt var i vanligt gear.

Tottenham har fire point fra deres seneste fire kampe med nederlag til City og WBA undervejs. Spurs meldes uden Dier, Winks, Dembele og Aurier til et møde med et Newcastle hold, der har tabt deres tre seneste kampe. Men de har et godt tag på Spurs, og har vundet de sidste tre møder med Tottenham i hovedstaden.

Chelsea har vundet knap 90 procent af de samlede møder med sæsonens bundhold som Stoke, WBA, Huddersfield, Southampton, Palace og lignende. Chelseas CL-drømme ligger begravet under kampe som 0-0 hjemme mod Leicester eller 0-3 mod Bournemouth. Men mod bundhold har de været nådesløse, og det den hånd, der forsøger at komme op gennem mulden nu i 11. time.

Selv om Huddersfield fightede sig heroisk til et point mod City forleden, så mangler The Terriers lige det gyldne point, der definitivt kan sikre dem overlevelse. Det ligner ikke det kommer i aften bedømt ud fra statistik (de har kun scoret i fire kampe på fremmed græs i 16 forsøg), og Huddersfield må se frem mod sidste runde, hvor Arsenal kigger forbi. Ps. Et hold fra Yorkshire har ikke vundet på Stamford Bridge siden 1999 – yes, det er vigtig pub fakta.

Går det som ventet, så vil sidste runde se Chelsea og Liverpool på 72 point og Tottenham med 74. Med mindre Newcastle igen driller Spurs i egen hule. Og det er præcis spørgsmålet på Stamford Bridge disse dage. Snubler de mon – Tottenham eller Liverpool?