Premier League Preview: Hård weekend for toppen af poppen

Der er ingen nemme opgaver i Premier League. Heller ikke for toppen af poppen, der lørdag og søndag endnu engang skal bevise deres værd. Jakob Genz har set på, hvad der venter medlemmerne af Premier Leagues top fire.

Af Jakob Genz

Med tre sejre på stribe og en samlet målregnskab på 7-0 har Liverpool har fået en, mildest talt, forrygende start på Premier League-sæsonen.

Det samme har Tottenham, Chelsea og Watford, der ligesom Klopps drenge kan gå ind til weekendens opgaver med maksimumpoint på kontoen.

Men hverken Premier Leagues nummer et, to, tre eller fire har tid til at hvile på laurbærene.

Den kommende weekend byder nemlig på opgaver, der tvinger de fire mandskabers ypperste kvaliteter frem i lyset.

Og lad os tage opgaverne fra en ende af.

Leicester vs. Liverpool

Lørdag middag skal Liverpool en tur til King Power Stadium, hvor Leicester står klar til kamp.

Leicester gik tomhændet fra en ellers godkendt sæsonpremiere mod Manchester United på Old Trafford, men har siden da spillet sig frem til seks point i to Premier League-kamp.

Først via en 2-0 sejr over Wolverhampton og senest via en 1-2 sejr ude mod Southampton.

I tirsdags blev det sågar også til en 4-0 (pligt)sejr over Fleetwood i Carabao Cuppen.

Men Liverpool skal ikke bare op imod et Leicester-mandskab med vind i sejlene. De skal også op imod noget andet end de plejer at møde.

Nutidens Leicester er nemlig en anden størrelse end den udgave af Leicester, som Liverpool vandt både ude og hjemme over i sidste sæson.

Fysik, fart og ærgerrighed er stadig grundingredienser i holdets tilgang til spillet, men Leicesters formation og offensive udtryk er anderledes end tidligere.

4-4-2 er skiftet ud med en 4-2-3-1 formation og Leicester spiller ikke længere kun i banens længde for fulde gardiner, men forsøger også at indtage mellemrummene på den sidste tredjedel af modstanderens banehalvdel.

Blandt andet i form af en type som 21-årige James Madison, der (igen-igen) bør blive fulgt med stor interesse i den kommende weekend. Ikke mindst af Liverpools spillere.

For Maddison optræder med en god blanding af stabil ro og energisk kådhed. Og det samme skal Liverpool udvise, hvis mødet med Leicester skal ende med sæsonens fjerde sejr på stribe. 

Chelsea vs. Bournemouth

Der hersker ingen tvivl om, at Maurizio Sarri har fået den bedst tænkelige start på sit job som manager i Chelsea.

På rekordtid har italieneren, groft sagt, formået at forvandle holdet fra at være en dieselmotor med håndbremsen trukket til at folde sig ud som et elektrisk system med et hav af fremadrettede tanker, mange pasninger, stor boldbesiddelse og en god produktion af chancer.

Chelsea minder pt. på mange måder lidt om Manchester City (INDSÆT HYPERLINK – Newcastle-teksten) og den kommende opgave for Sarris tropper kan meget vel komme til at munde ud i en gentagelse af det kampbillede, som vi var vidne til i søndags, hvor Chelsea vandt 1-2 over Newcastle.

Altså, et kampbillede, hvor Chelsea kommer til at være mest på bolden og hvor den primære opgave bliver, at holde liv i både koncentrationen og tempoet, i forsøget på at få nedbrudt modstanderens organisation.

Den er nemlig god. Og derfor går Chelseas kommende modstander, Bournemouth, også ind på Stamford Bridge lørdag eftermiddag som et ubesejrede mandskab med syv point for tre kampe og dermed med hovederne fulde af selvtillid.

Watford vs. Tottenham

Men lad os slutte af med at spole tiden frem til søndag omkring spisetid.

For her danner Vicarage Road rammen om ét af weekendens (på papiret) helt store oplevelser, nemlig topopgøret mellem Watford og Tottenham.

At Watford kan se tilbage på en sæsonstart med tre sejre på stribe er en overraskelse for de fleste. Også for Watford.

Men det piller ikke ved, at Watfords ni point har været fortjente. Det har ikke altid været lige kønt, men den defensive arbejdsiver og den offensive direkthed, som manager Javi Gracias har formået at pumpe ind i sit mandskab, har ikke desto mindre givet fuld valuta mod Brighton, Burnley og Crystal Palace.

Spørgsmålet er bare om Watford kan fortsætte med at være Watford deluxe, når modstanderen hedder Tottenham. Altså, et fast medlem af toppen af poppen og ikke ‘bare’ et hold fra Premier League-tabellens peloton.

Når det er sagt, så sidder man ikke med en fornemmelse af, at Tottenham, hverken på den ene eller anden måde, har indledt indeværende sæson i højeste gear.

Holdets præstationsniveau har dog været stødt stigende siden sæsonpremieren ude mod Newcastle og Tottenhams seneste sejr over Manchester United på Old Trafford tyder på, at Eriksen og co. er godt på vej til (endnu engang) at spille med om Premier Leagues topplaceringer.

Måske endda helt til det sidste.

Men det kræver en sejr i den slags kamp, der venter på Vicarage Road. Også selvom Watford ligner en besværlig opgave.