Solksjær bygger britisk stamme, men Pogba er et kæmpe spørgsmålstegn


Foto: TT

Af Søren Sorgenfri


Det er et transfervindue, hvor Manchester United-fans holder vejret. Sommerens indkøbsuger vil give et kraftigt fingerpeg om, hvilken vej Ole Gunnar Solskjær vil tage de røde djævle fremover.

Efter sommerens første indkøb står det klart og tydeligt, at Solskjær ikke som forgængerne vil købe multinationalt ind fra øst og vest, men i første omgang har været tidligt ude for at sikre en britisk stamme på holdet. Med waliseren Daniel James og englænderen Wan-Bisakka ind samt løfterige udtalelser om spilletid til klubbens egne unge spillere, som Mason Greenwood så taler Solskjærs første indkøb for en langsigtet planlægning. Men det stopper ikke her. Erfarne engelske kræfter som Tottenhams Danny Rose og Leicesters Harry Maguire meldes varme i engelsk presse som nye navne på Old Trafford, hvor især sidstnævnte synes tæt på. Dog skriver flere engelske medier om ’handelskrig’ mellem Manchester United og City om den store stærke stopper.

Hans vinder- og lederevner samt evne til at være farlig på dødbolde, vil i den grad klæde Manchester Uniteds defensiv. Men også udenlandske navne dukker op på rygtebørsen – som ivorianeren Nicolas Pepe der pt er på kontrakt i Lille og Sportings dygtige midtbanespiller, Bruno Fernandes. Det er netop midtbanen, der er det store spørgsmål lige nu hos Manchester United. Eller rettere, hvordan den vil tage sig ud efter transfer-deadline.

Bliver det med eller uden Paul Pogba? Franskmanden har som bekendt erklæret sig parat til ’nye udfordringer’ (læs større) og flirter med både Juventus og Real Madrid. 

Pogba har efter min bedste overbevisning slet ikke leveret varen holdt op mod hans løn og prisskilt, men synes alligevel han nu har leveret det, som han skal i den røde trøje og vil videre.

Alex Ferguson havde formentlig revet hovedet af ham, men Solskjær er ikke gået i rette med Pogba i pressen, men blot erklæret, at døren er åben, og at der er plads på holdet til Pogba. Om det er for at undgå ordkrig i medierne, bevare en god tone i truppen eller for ikke at devaluere franskmandens salgsværdi – det skal være usagt, men det er bemærkelsesværdigt som Uniteds ledelse ikke sådan har håndteret den varme kartoffel, som Pogba-sagen er, men blot lader tiden gå.

LÆS HER: ARSENAL LIGNER LIGE NU EN TABER PÅ TRANSFER-MARKEDET

Et salg af Pogba vil ikke mindst på marketingssiden svække Manchester United, men sportsligt har midtbanespilleren ikke leveret noget, der ikke bør kunne erstattes.

Og accepterer Real Madrid, Manchester Uniteds pris på Pogba så vil hans afsked give luft i lønbudgettet til nye indkøb. Og lykkes det samtidig for klubben at skille sig af med floppet Alexis Sanchez, så er der for alvor højvande i lønkassen, hvorfor vi kan forvente yderligere Manchester United-aktivitet i de sidste dage af transfervinduet.