Love the Champ: Optakt og bettingtips til The Championship

Af Søren Sorgenfri

Love the Champ: Birmingham jagter 10. kamp uden nederlag, Stoke i nye problemer og pligtsejr til M’boro.

Runde 14

The Championship valser ud på gulvet med runde 14. Flere hold er begyndt at vågne op til dåd, men andre hold (Stoke, det kunne være jer?) stadig har kvaler. Vi tager tre nedslag i tirsdagens aftenkampe

#LovetheChamp

M’boro – Rotherham

Rotherham måtte gå fra banen i weekenden dybt forundrede over, de ikke tog alle tre point mod Bolton. 1-1 måtte The Millers nøjes med og nu er det tilbage ud på de frygtede motorveje for oprykkerne. For Paul Warnes mandskab er ikke meget bevendt på fremmed græs med seks nederlag away i rap.

Det er skidte tal før mødet med M’boro. Rækkens tophold tog igen en fornem sejr, da de i fredags vandt ude over Sheffield Onsdag. En sikker 2-0 føring kom en anelse i farezonen med en scoring af Sheffield fem minutter før tid, men Tony Pulis M’boro holdt hjem. Nu kan de tirsdag aften løbe ind til en noget lettere opgave. Der er tvivl om Martin Braithwaite, men ellers kan Pulis råde over alle mand til mødet med Rotherham.

Rotherham har ikke vundet i Middlesbrough siden 1965, og der er ikke den store chance for point her. Under Pulis har M’boro ganske enkelt udviklet en stærk arbejdsmoral, der ser dem knokle fra første til sidste minut.

”Det er ganske enkelt. Man giver sig 100 procent til træning og kamp, og ellers så er man her ikke længere. Det er Pulis’ filosofi,” forklarede veteranen Stewart Downing forleden til avisen Hartlepool Mail.

Sheffield United – Stoke

Det her bliver en af de fede. Stålbyen Sheffield kan måske igen få et hold i Premier League i skikkelse af The Blades, men vi får svar på Sheffield Uniteds reelle styrke her, hvor Stoke gæster.

Nedrykkerne Stoke var store favoritter til at suse op igen, men er kommet noget haltende fra start, og skal nu vinde terræn på førerholdene. Og meget af det. Stoke har 16 point og Norwich på sjettepladsen har 21. Sheffield United på andenpladsen ligger på 25, men tabte i weekendens sene kamp mod Derby. En vigtig sejr for Frank Lampards Derby der fik kvalt enhver form for service til Sheffields Billy Sharp.

Sheffield United skal være anderledes opfindsomme mod Stoke, der vil kæmpe med næb og klør efter weekendens noget overraskende og skuffende nederlag til Birmingham.

Får Stoke ikke noget med hjem fra Sheffield, så er det svært at se Gary Rowett blive siddende i sadlen ret længe. Han vil i øvrigt sidde på tribunen til kampen her efter et rødt kort mod Birmingham efter vilde protester og kald for straffespark i de døende minutter mod Birmingham. Han havde en sag, men tabte.

Begge hold kan stille i noget nær stærkeste. Stoke er dog stadig uden Sam Clucas i en kamp, hvor der er meget på højkant for begge parter.

Birmingham – Reading

Well, well. Det begynder omsider at ligne noget for Garry Monks Birmingham. Truppen har hele tiden været til mere end bundstrid, og The Blues har ikke tabt i de seneste ni kampe.

Reading tog en vigtig 3-1 sejr over Millwall i weekenden, men kommer til St. Andrews med en værre omgang skader at slås med. Altså ikke fuglene, men fysiske skader. Fravær. Otte mand er formentlig ude, herunder vigtige folk som Mannone og Bödvarsson. Det er skidt nyt for et hold, der har lukket mindst to mål ind i deres sidste tre udekampe.

Birmingham er 1-5-0 hjemme, og lukker i snit et mål ind pr. kamp, og det er især de uafgjorte kampe, som Monk vil bekymre sig over hjemme på St. Andrews.

Hvis Birmingham skal tro på en rolle som potentiel oprykker, så skal der tre point ind her. Garry Monk har slået over i en art 424 med Jota og Maghoma på kanterne, og de bidrager til et stort tryk på modstanderne. Nicolai Brock-Madsen er i øvrigt tilbage i Birmingham efter et kort lejeophold i St. Mirren, men må ikke spille før til januar.

Paul Clement vil pakke sit Reading-hold og satse på kontrastød og tilfældigheder. 

Den aktuelle stilling i The Championship

Herunder kan du se den aktuelle stilling i The Championship, den næstbedste engelske række. Tallene opdaterer sig selv og live, så du kan også gå ind på siden her, mens kampene bliver spillet og se stillingen, som den er med de aktuelle resultater.

Kommende runde i The Championship

Den kommmende runde kan ændre meget i The Championship. Du kan se den fulde runde her under og du kan også følge kampene live her på siden, mens de er i gang.

Oddsene, som du ser her på siden, var korrekte, da vi lagde artiklen online. Det kan ske, at oddsene ændre sig efter udgivelsestidspunktet for denne artikel.