Hvordan får Emery det bedste ud af et beskedent transferbudget?

Af Søren Sorgenfri

Det må føles som en forbandelse at være Arsenal-fan. Det seneste mesterskab fortoner sig i glemslen og selv det sikre holdepunkt, Champions League ligner en enhjørning. Nederlaget i Europa League finalen på hele 4-1 til rivalerne, Chelsea gjorde ondt i mere end forstand.

Turneringen skulle være Arsenals smutvej til Champions Leagues gyldne palads. I stedet endte det med endnu en omgang Europa League til næste sæson.

Vi husker alle Emerys fremragende Sevilla-mandskab (der især var gode i Europa League, host host..), og der er et stykke vej, før Arsenals fans kan forvente et tilsvarende stærkt pres-spil.

Det er nødvendigt, at Emery får midler til at købe ind, men står engelsk presse til troende, så er midlerne ikke overvældende. Det menes, at der er afsat 40 millioner pund til indkøb plus, hvad der må komme ind fra spillersalg.

Belgier på vej til Emirates

Første mand ligner belgiske Carrasco. Offensiv-spilleren valgte pengene i vinteren 2018 og forlod Atletico Madrid til fordel for et kinesisk eventyr, men trives ikke i Dalian Yifang. Han meldes stort set på plads i en unavngiven klub, som flere medier mener at vide er Arsenal.

Arsenals Torreira er ønsket i en anden falmet storklub, nemlig AC Milan og et salg kan give Emery flere midler at gøre godt med. Men Granit Xhaka er samtidig på blokken i Inter, og det er næppe sandsynligt, at Arsenal sælger mere end en af dem. Dog er Arsenal angiveligt interesseret i AC Milans unge midtbanespillere, Franck Kessie, så der kan være en fælles interesse om at opnå enighed der.

Forlader Özil Arsenal

Og kan Gunners slippe af med Özil og Mkhitarian så vil der blive frigjort rasende mange lønkroner, men det er nok tvivlsomt om, tyskeren kan overtales til at forlade London og den astronomiske hyre i Arsenal.

Veteranen Koscielny arbejder på et skifte til fransk fodbold, og det har sendt Arsenal på udkig efter en ny stopper. Derfor skriver AS, at der er indledt forhandlinger med Getafe om den togolesiske stopper, Djene Dakonam. Stopperen har dog et prisskilt på 31 millioner euro, og det menes at være mere end Arsenal kan klare pt.

Desuden har Bournemouths Ryan Fraser – en klassisk ’ifølge en ven’ historie – fortalt sine holdkammerater på sydkysten at et skifte til Arsenal er tæt på.

Fransk scoop

Romas Lorenzo Pellegrinis agent er i London disse dage, skrives det, og skal være i forhandlinger med både Arsenal og Tottenham. Sidstnævnte har dog som bekendt Champions League-kortet at spille ud. Av, av.

Og så har den tidligere Arsenal-spiller, Jeremie Aliadiere gjort Gunners-ledelsen opmærksomme på Alexis Claude-Maurice. Den 21-årige franskmand skal kunne købes relativt billigt og som lidt af et scoop. Det lyder jo næsten, som de gode gamle dage med Arsene Wenger. Dengang da Arsenal for alvor kunne trylle på transfermarkedet. Det har de brug for at kunne igen.