Flere store indkøb i vente hos Arsenal?


Foto: TT

Af Søren Sorgenfri


3. runde af Premier League

Det har i årevis været sagt om Arsenal, at de holdt på pengene og var finansielt stramt bundet op på udgifterne til Emirates-byggeriet.

Og det er der sikker noget om, men The Gunners begynder for alvor at trække blankt nu på transfermarkedet. Først brød de egen transferrekord i sommerens løb med 72 millioner pund købet af Nicolas Pepe, og nu tilbydes førsteangriber Aubameyang en ny kontrakt for at feje interessen fra købestærke kinesiske klubber til side.

Da de engelske medier skulle anslå Arsenals transferbudget for sommeren, blev det bredt sat til 40 millioner pund. Der blev skrevet en del historier om, at Arsenal ikke kunne få de emner, de ville på grund af stram økonomi, og at de i flere tilfælde blev tildelt en ’taberrolle’ på transfermarkedet.

Alene udlægget til Pepe, viser at Arsenal har mere i våbenkammeret end ventet, og det slutter måske ikke her.

”Vi har været proaktive dette vindue, og det skal vi være igen til januar,” siget Arsenals tekniske direktør Josh Kroenke til BBC i et længere interview.

Arsenal brugte lidt over 100 millioner pund på nye spillere, og det lyder naturligvis som en god sjat, men er bestemt ikke unormalt i Premier League. Fulham brugte det samme som oprykker sidste sæson, og Manchester City har brugt ca 140 millioner pund på at ’justere’ truppen.

Fulham fejlede med deres brede indkøb og rykkede ned igen, Manchester City kværner videre, og Arsenal er i gang med endnu en sæson, hvor fans, medier og omgivelser vil lede efter svar.

Wenger-perioden sluttede afmattet. Der er store håb til, at Emery kan forvandle Arsenal til et ’engelsk’ Sevilla som reference til spanierens forvandling af appelsinbyens hvidblusede mandskab til en europæisk magtfaktor, der nationalt kunne true FC Barcelona og Real Madrid.

Premier League i dag er på mange måder sammenligneligt med La Liga i de dage, hvor Emery byggede Sevilla op. Der er to stærke hold i City og Liverpool, der sidste år med stor afstand distancerede de øvrige, og så er der en håndfuld mandskaber efter dem, der er nogenlunde lige stærke, men med hver deres udfordringer og styrker.

Efter nu tre sæsoner uden Champions League så er det nu Arsenal skal slå til. Enten via Europa League eller gå efter tredje- eller fjerdepladsen i Premier League.

Chelsea ligner de får en svær sæson, så det er Tottenham og Manchester United som Arsenal skal skæve til, og så eventuelt en dark horse fra feltet med Everton, Leicester, West Ham og Wolves.

I denne weekend gæster Arsenal Anfield i rundens store kamp. Liverpool er som ventet åbnet med to sejre og en score på 6-2, og det bliver en stor test for Emerys Arsenal. Og nok for stor for Arsenals senmoderne akilleshæl, forsvaret. De defensive dyder der grundlagde de store år under Arsene Wenger er længe væk, og det kan blive en grim omgang for Arsenal, hvis Liverpools forreste kæde giver den gas.

Men det er heller ikke på Anfield, at Emerys Arsenal skal slå til. Endnu. I første omgang skal de fortsætte med at være proaktive.

NORWICH – CHELSEA

Denne her bliver interessant. Norwich med en hot smoking Teemu Pukki, der har scoret fire gange i to kampe, tager imod Chelsea, der så noget forvirrede ud mod Leicester søndag aften.

Chelsea smed en 1-0 føring til 1-1, men det kunne være gået meget værre, hvis Leicester havde taget deres chancer. Frank Lampards Chelsea bossede slet ikke midtbanen, og hvis ikke de blå har klare aftaler om lederskab og hvordan modstandernes pres håndteres, så kan Norwich’ tyskerpres blive dem en grim oplevelse.

TOTTENHAM – NEWCASTLE

Spurs tog en kæmpe deler med 2-2 ude mod Manchester City, og her skal der bare bygges på. Newcastle har ikke fundet rytmen under Steve Bruce, og kom på dybt vand mod Norwich i sidste runde. En tur til Tottenham vil næppe gøre dem godt. Mens transfer-sagaen om Christian Eriksen fortsætter, så bør Tottenham ligeledes bare køre videre her mod et tamt Newcastle-hold.

MANCHESTER UNITED – CRYSTAL PALACE

Manchester United var et brændt straffespark fra at tage sejren ude mod Wolves mandag aften, men måtte rejse hjem med 1-1. Det er nu heller ikke et dårligt resultat mod Wolves away.

Palace er begyndt som ventet. Et enkelt point, fokus på kontra og en stærk defensiv. Endnu er The Eagles ikke kommet på tavlen, og 1-0 nederlaget til Sheffield United var næppe sukker til Roy Hodgsons afternoon tea. 

Crystal Palace plejer dog at live op mod de store hold, hvor de kan slå til i bagrummet på de hurtige omstillinger, hvor ikke mindst Wilfred Zaha kan vise sig frem. Der kan være en underholdende affære i vente her.