Det ligner Eriksen bliver

Foto: TT

Af Søren Sorgenfri


Premier Leagues første runde forkælede os med Manchester United – Chelsea. Anden runde er ikke mindre kælen med Manchester City – Tottenham.Det er den forventede nummer et mod den forventede nummer tre, men Tottenham har midlerne til at straffe City, når de lyseblå bevæger sig frem, så der venter os en åben affære.

Centralt for Tottenham bliver Christian Eriksens præstation. Han kom ind fra bænken og spillede en nøglerolle i Tottenhams comeback i premieren mod Aston Villa, hvor 0-1 blev til 3-1.Efternavnet Eriksen har været fast ingrediens i sommerens rygtestrøm. Og er det stadig. Og det vil fortsætte indtil, der kommer en afklaring på hans situation.

Han har udløb med Spurs om et år, og efter det engelske transfervindue lukkede i, så er det ikke længere sandsynligt, at Tottenham vil sælge ham denne sommer. Som Tottenham ser ud, så er Eriksen tæt ved uundværlig for dem.

Efter de mange rygter om Real Madrid, Barcelona, Paris SG, Atletico Madrid og Juventus (og så har jeg sikkert glemt nogen) og et forestående køb nu mangler realisme (mere end det gjorde før!), så er næste rygtetsunami klar. Nu handler det om, hvilken klub som napper ham gratis næste sommer ved kontraktudløb. Det er den ene del af rygtemøllen. Den anden del siger, at Tottenham har tilbudt ham en kontraktforlængelse og en fordobling af lønnen. Og lidt til.De rygter virker mest realistiske. Det vil ikke ligne den reserverede og velopdragne Eriksen at give Tottenham en kurv og smutte gratis til højestbydende. Især fordi han har understreget, det handler om sportslige udfordringer og ikke økonomi.

Juventus’ cheftræner Sarri er begyndt at flirte med danskeren i pressen, og italienerne vil ikke være for fine på den til at gå efter ham gratis. Men gør de det? Har de reelt brug for ham? Passer Eriksen som en 9,5’er til et hold, der primært skal servicere Ronaldo? Og har Eriksen-lejren is nok i maven til at vente på eventuelle bejlere, som jo først må tage kontakt til ham, når der er seks måneder tilbage af aftalen. Har de kontaktet Eriksen og hans agent tidligere og lovet guld og grønne skove, så er det et brud på transferreglerne. Alle gør det, siges det, men det betyder ikke, at det er legalt, og det kan der komme en frygtelig ballade ud af.

Og Eriksen vil helt sikket ikke lukke døren til Tottenham efter seks sæsoner med bål, brand og ballade med et skrammet eftermæle, som en der ikke troede på projektet og gik efter pengene. Tottenham er på vej op. Forvandlingen fra midterhold til permanent tophold på et af Europas mest moderne stadions er i fuld gang. Er det et projekt, som Eriksen forlader via bagdøren med en guldrandet kontrakt andetsteds til at vinke farvel med? Det tror jeg ikke. Han kan jo starte med (igen) at vise sit værd mod City, og derefter sætte sig ned med formand Levy og blive enige om en ny aftale. 

CHELSEA – LEICESTER

Chelsea fik ikke som fortjent i 4-0 nederlaget til Manchester United, og Frank Lampards unge bande gav alt, hvad de havde mod Liverpool i den europæiske Super Cup.

Nu melder hverdagen sig så. Og den behøver ikke være superfed. For modstandere som Leicester skal mules på Stamford Bridge, men gæsternes træner, Brendan Rodgers vil se muligheder mod et Chelsea-mandskab med blød skal.

WOLVES – MANCHESTER UNITED

Denne her bliver for alvor interessant. United lagde fra land med hele 4-0 over Chelsea, men møder her ’best of the rest’ holdet, Wolves. Nuno Santos har udviklet en spillestil, der gør, at de ganske trygge ved ikke at have bolden og i stedet for slå til på omstillingerne. I sidste sæson vandt Wolves således fire gange og tog fire uafgjorte mod top seks-holdene. Det er med andre ord en meget kompetent bananskræl, som United skal manøvre udenom her.

NORWICH – NEWCASTLE

Det kan godt blive virkelig underholdende på Carrow Road. Norwich vil i den grad være opsatte på at vise, at presspillet på hjemmebane med høj kæde også kan fungere i Premier League så godt som i The Championship. Gæsterne Newcastle skal finde melodien under den nye træner, Steve Bruce, der tog efter populære Benitez. Bruce har efter sin tid som træner i Sunderland ikke lang snor hos fansene, og han bliver nødt til at vise en eller anden form for offensiv vilje her mod oprykkerne.