City og Liverpool skal igen i ringen om titlen


Foto: TT

Af Søren Sorgenfri


Bang! Så blev transfervinduet smækket i, og Premier League kan lade tæppet gå til første runde.

Med samlede indkøb på 1,41 milliarder pund, så tangerede de 20 klubber næsten transferrekorden på 1,43 milliarder pund fra 2017. Alene sidstedagen så 17 handler til en samlet pris på 170 millioner pund før spillermarkedet blev fløjtet af.

Kommer sommerens spillertrafik så for alvor til at betyde noget for mesterskabskampen? Formentlig ikke. Det ligner, at der venter os en sæson, der vil rime på 2018/19-sæsonen. Med Liverpool og Manchester City som de to hovedaktører i mesterskabskampen, og så vil Arsenal, Manchester United, Tottenham og Chelsea slås om de to sidste billetter til Champions League via tredje- og fjerdepladsen.

Liverpool meldte allerede tidligt op, at de intet ville foretage sig i løbet af sommerens vindue efter et par sæsoner med store investeringer, og det er da også bare blevet til lidt små-justeringer i spillertruppen. Manchester City har solgt Delph til Everton og hentet Rodri ind som afløser for Fernandinho i en glidende overgang. Sidste sæson viste, at City så skrøbelig ud uden den aldrende brasilianer, og Rodri bøffer godt op på den centrale midtbane.

Dog har Manchester City gamblet med defensiven. Luftmonsteret og kortmaskinen Vincent Kompany er rykket til Anderlecht, og der blev ikke hentet en afløser. Fernandinho kan falde tilbage og spille stopper, men dødbolde kan godt blive et issue for City i denne sæson.

Liverpool vandt Champions League og tog en for dem historisk stor pointhøst i Premier League, og Klopp har skønnet alt er godt i den røde trøje. Intet behov for profil-indkøb.

Chelsea måtte på grund af transferforbud ikke handle, men tog derimod afsked med Hazard og Luiz i forhold til sidste sæson. Især Hazard kommer til at smerte, men den nybagte træner Frank Lampard er hentet ind til en opgave, hvor truppens unge kræfter skal prøves af, og man må håbe for ’Super Frankie han har ledelsens opbakning og lang snor for CL-pladserne ser svære ud.

Konkurrenterne har været særdeles aktive på transfermarkedet. Arsenal brød egen transferrekord med 72 millioner pund for Pepe og forsøger sig tilmed med David Luiz, og hvordan Sideshow Bob skal stive Gunners-defensiven af bliver interessant at se.

Ole Gunnar Solskjær har handlet britisk. Ikke mindst med den engelske landsholdskæmpe Harry Maguire som verdens dyreste stopper, og han kan blive den brik, der løfter Uniteds ellers middelmådige forsvar. Pogba fik ikke sit skifte til Real Madrid, hvor Solskjær nu skal have franskmanden tilbage i folden. Og mon ikke United vil arbejde hårdt på at få solgt Sanchez, nu hvor det lykkedes de røde djævle at få skudt Lukaku af til Inter.

Eriksen fik heller ikke sin ambition om en større klub opfyldt, hvorfor det ligner den danske landsholdsspiller, tager en runde mere med Spurs. Og måske mere end en. Det vil give mening, hvis parterne forlænger den aftale, der udløber næste sommer. Medier har en tendens til hurtigt at kritisere og pege fingre ad typer som Eriksen, men han har især de sidste fire sæsoner været en absolut hjørnesten i Spurs-offensiven. Han blev den første spiller siden Beckham til at levere et tocifret antal assist fire sæsoner i træk og i en tid, hvor stjernespillere hyler op og smider sig på gulvet, hvis ikke de får lov at skifte til Real Madrid eller Barcelona, så har Eriksen kørt en mere low-key Middelfart stil. Han sagde åbent, at hvis der kom et bud fra en større klub, så kunne tiden være inde til en ny udfordring efter seks sæsoner i Spurs, men hvis ikke så ville han med glæde blive i Tottenham. Det er vel svært at være mere præcis end det?