Bliver Manchester United ædt af rævene?


Foto: TT

Af Søren Sorgenfri


Landsholdene har sagt pænt farvel til hinanden, sat ørebøfferne på og er klar til at blotte tusserne i klubtrøjerne. Med andre ord så tager de europæiske ligaer fat igen, og i Premier League er der grund til at pudse kikkerten af og nærstudere Manchester Uniteds møde med Leicester.

Den type kampe plejede jo at være tre sikre point mod en modstander som Alex Ferguson spiste til morgenmad (sikkert på et stykke toastbrød overhældt med baked beans).

Men meget er sket siden 2013. Skotten er gået på pension, og Manchester United har ikke vundet mesterskabet siden og fremstår noget falmet.

Ole Gunnar Solskjær forsøger at bygge en ny kultur op omkring britiske spillere, men sæsonen er kommet noget gumpetungt fra land med nederlag til Crystal Palace og uafgjort mod Southampton i de to seneste kampe.

Det er ikke kun United, der kæmper med at finde fodfæste og identitet som storhold. Arsenal og Chelsea er i samme båd, og Premier Leagues styrke vidner om, at selv storholdene kan ikke vise svaghed før sub-toppen sætter tænderne i dem.

Som netop Leicester gjorde det med deres historiske mesterskab. Schmeichel, Vardy og resten af ’The Foxes’ har ikke glemt følelsen af triumf og har med Brendan Rodgers på trænerbænken formentlig fundet det optimale match.

Nordireren brænder for at vise sit værd efter ophold i Liverpool og Celtic, og hvad vil være et stærkere signal end at bryde ind i top seks?

Og sådan som Arsenal, United og Chelsea præsterer, så er top seks -eller retter 4-6 pladsen et pengeskab, hvor der står Franz Jäger på.


Læs også: Tvivlen om Eriksen er Arsenals chance


United har tvivl om blandt andre Pogba, Lingard, Shaw mfl. og da Leicester gæster Old Trafford i stærkeste opstilling, så er der spændingsgaranti.

Vi har tidligere set Leicester gæste Stamford Bridge og tage fra kampen mod Chelsea med 1-1, men hvor Rodgers bande havde fortjent fuld plade. Leicester går ind til kampen placeret som nummer tre med tre point ned til United på ottendepladsen. Lørdagens resultat vil vise os, om vi skal tolke mere på det end som så.

Liverpool – Newcastle

Newcastle rejser til Anfield med en skadesliste, der tæller syv spillere. Og chancen for sejr bedres ikke af at Liverpool ikke har tabt hjemme i de seneste 40 kampe. Og det var 40..De har tilmed scoret mindst to mål i deres seneste 13 ligakampe, og vundet både halv og fuldtid i de seneste syv kampe.

Med andre ord. Klopp har skruet op for gashåndtaget, og selv om der venter Champions League-kampe forude, så ligner det ikke, at Steve Bruces Newcastle bliver stort andet end et bump på vejen.

Watford – Arsenal

Watford stod for sæsonens første trænerfyring. Javier Garcia førte The Hornets til FA Cup-finalen sidste sæson, men en dårlig afslutning på sidste sæson parret med en tilsvarende mager begyndelse på den igangværende sæson blev dråben. Quique Flores ventes at slå Watford om til en skæv 442, hvor Will Hughes trækker ind fra venstresiden og åbner op for raids fra Holebas.

Arsenal er 1-0-1 ude, og der bør forventes en kamp, der vil handler om slaget om midtbanen.

Tottenham – Crystal Palace

Hvis Crystal Palace fik muligheden for at fløjte sæsonen af nu, så slog de til som en tiger i Burmas jungle. Palace er på fjerdepladsen ikke mindst takket være en flot sejr på Old Trafford og rejser nord for floden til denne London-affære. Tottenham er 1-2-1, og især polemikken omkring Eriksen har kostet procenter. Danskeren må forventes med fra start i denne tværs-over-floden nabostrid.