Bliver der transferfest i Manchester United?

Foto: TT

Af Søren Sorgenfri 

Spillerne er sendt på sommerferie eller til kontinentale mesterskaber i Afrika og Sydamerika, men ny hektisk aktivitet præger de største klubber i de næste uger.

Med andre ord er transfervinduet slået op på vid gab og flere af Europas største klubber skal lufte muldvarpen og forstærke sig.

Ikke mindst Manchester United. Efter en sløj sæson så skal der igen, igen bygges op, og det kan også betyde afgang for flere af klubbens profiler.

De røde djævle skal finde en løsning på midtbanen. Her er rekordindkøbet Paul Pogba en varm kartoffel på rygtebørsen med både Real Madrid, Paris SG og Juventus afventende i kulisserne.

Pogba transfer-varm i Real Madrid

Pogba og Manchester United har ikke rigtigt fungeret. Franskmanden har leveret gode ting af og til, men for sjældent. Og han har ikke formået at blive den naturlige leder i stil med Roy Keane og andre giganter fra fortiden, men har mere taget et træk for meget og forkerte beslutninger til overflod.

Men vil Manchester United give ham en ny chance? Eller cashe ind på ham? Ole Gunnar Solskjær og co. har ikke været ude i pressen og lukke et salg ned og ifølge seneste meldinger i spansk og engelsk presse, så gør Real Madrid klar til at smide et tungt bud på ham. Det bliver så også en heftig midtbane, som Real Madrid kan præstere med Hazard, Kroos, Modric og Pogba. Men der skal også ske noget i kongeklubben.

Nu er alt stadig spekulationer, så hvem henter Manchester United i givet fald som afløser?

Reals interesse for Eriksen blegner

Hvis ellers man kan tro på bare halvdelen af det, der skrives, så har Manchester United sagt nej tak til de spanske følere, og der skal tilmed internt være uenighed i Real Madrid om et køb af Pogba. Zidane vil have Pogba, men præsident Perez brænder mere for Eriksen. Formentlig fordi danskeren vil være lettere og ’billigere’ at købe. Dog skal det med, at flere spanske aviser kalder Real Madrids interesse for Eriksen for stendød.

Men Solskjær og resten af United har formentlig større fokus lige nu på at få landet unge spillere, der kan bygge et fremtidigt United-hold op. Spillere som walisiske Daniel James og næste navn på blokken ind bliver Crystal Palaces wonderboy af en back, Aaron Wan-Bissaka. De to klubber slås angiveligt lige nu om en fair pris. Manchester United vil byde i underkanten af 40 millioner pund, men Crystal Palace håber på 60 millioner pund. Igen har vi kun pressens skriverier at tolke på. Desuden er Manchester United ikke blinde for den succes, som rivalerne Manchester United og Liverpool har opnået via store udlæg på defensive forstærkninger fra øverste hylde. Derfor er Leicesters Harry Maguire øremærket som indkøb til det centrale forsvar for noget, der rimer på 70 millioner pund.

Bruno Fernandes spøger i Manchester United

Men det bliver ikke kun britiske tilgange, ligner det. Sportings Bruno Fernandes meldes brandvarm, men Tottenham skal forsøge at kapre portugiseren i sidste øjeblik.

Det er ikke kun Pogba, der skal have med skohornet for at passe ind i Solskjærs stil. Vi har tilmed til gode at se, hvilken form for fodbold som nordmanden vil praktisere, men Romelu Lukaku virker også som en mand på vej videre. Belgieren vil være et bæst for sub-top holdene, men hans stil kræver rum at løbe i på omstillingerne, og de rum får United for sjældent mod afventende modstandere. I den opbyggende fase, der er han ganske enkelt ikke dygtig nok med bolden. Det virker da også som Rashford skal være offensivens epicenter fremover.