Det kan kun blive dramatisk i München

Foto: TT

Der venter alle os med popcorn foran tv-skærmen et stort drama onsdag aften i München. Efter 0-0 i det første møde mellem FC Bayern og Liverpool på Anfield så er rollerne nu byttet om. Zee Germans er værter for det, der tegner til at blive en tæt kinddans mellem to af europæisk fodboldhistories giganter all time.

Af Søren Sorgenfri

Liverpool fik en fin generalprøve med 4-2 over Burnley, hvor ikke mindst tilbagevendte Adam Lallana lyste op, men det bør give Jürgen Klopp panderynker, at FC Bayern har ædt al modstand siden sidst. 5-1 ude Mönchengladbach i en kamp, hvor ’Føllene’ så meget spæde ud, og det resultat blev fulgt op med en 6-0 afklapsning af Wolfsburg.

Niko Kovacs tropper har med andre ord fundet formen med forårets komme og er a point med Dortmund i Bundesligaen. Det var der ikke mange, der troede tilbage i efteråret, men FC Bayern understreger bare endnu en gang, at sydtyskerne aldrig må afskrives.

’Vi vinder, fordi vi er os,’ som de siger på de kanter.

Værterne er uden karantæneramte Kimmich og Müller, og Coman er tvivlsom. Kovac har jongleret med 4-2-3-1 og 4-1-4-1 i løbet af sæsonen, men 4-2-3-1’eren har virket forrygende på det seneste, så kroaten vil med stor sandsynlighed sætte sin lid til sine formstærke tropper i netop den opstilling.

Betyder det, at Liverpool skal frygte opgaven på Allianz Arena? Nej slet ikke. Klopp og klubben trives med disse store kampe, det er jo sådan, det skal være for Liverpool. De er med i mesterskabskampen, de er med i Europa, og er i det hele taget et hold, som folk regner med igen efter mange sæsoner på slingrekurs. Det lever sådan lidt på de sociale medier, at Liverpool med tanke for den tætte duel med Manchester City i Premier League ikke vil være sådan for alvor kede af at ryge ud af Champions League nu for at spare kræfter. Det er selvfølgelig nonsens. Skal Liverpool bygge yderligere på og tiltrække endnu større spillere så er det af afgørende betydning, at de igen er med helt fremme i slutfeltet og så langt som muligt i Champions League. Finaledeltagelsen sidste sæson skæppede så meget i kassen at Liverpool leverede verdensrekord i årets regnskabsbøger. Og hellere være med til det sidste end at bukke under i 1/8-finalerne og ende med en andenplads i Premier League.

Liverpool har den store fordel, at deres mål vil tælle dobbelt. Reglen om udebanemål bør i øvrigt snart pensioneres, men onsdag aften vil den regel være ren gift, som Liverpool kan dyppe deres kontraknive i. 

Kampen er i øvrigt et delkapitel i den sæsons head to head mellem engelsk og tysk klubfodbold. Tottenham sendte Dortmund ud i sidste uge – denne uge kan se Schalke 04 og FC Bayern pakke sammen og Manchester City og Liverpool til at avancere. Og det er vel der styrkeforholdet er netop nu. Især på grund af de store forskelle målt i budgetter, hvor kun FC Bayern kan følge med de engelske klubber. Der er seks engelske klubber i top ti over klodens klubber med størst omsætning, og her i det felt er FC Bayern den eneste tyske repræsentant.

FC Bayern har ikke tabt i deres seneste otte Champions League kampe, men i hvor høj grad vil de møde Liverpool med et frit flydende angrebsspil med risiko for defensive blottelser? Scorer Liverpool bare en gang, så skal FC Bayern score to.

Så det der umiddelbart ligner en åben slagveksling mellem to mål-ivrige hold kan i min optik godt ende med en låst omgang, hvor midtbaneduellerne vil slå gnister. Det der hedder en ’taktisk tæt affære’ som betegnelse for en kamp, hvor begge hold vil være ekstremt påpasselige med at holde hinanden fra fadet og håbe på modstanderen kvajer sig og forære den afgørende chance væk. Men en nullert kan sagtens slå gnister og blive et drama til historiebøgerne, så bare kom med det!