Det er enten eller for Brøndby og Niels Frederiksen


Foto: TT

Af Søren Sorgenfri


Det er igen vanskelige tider i Brøndby. Fire ud af de fem seneste kampe er tabt, og presset på Niels Frederiksen stiger.

Fans på de sociale medier og debattører på tv drøfter hans holdbarhed for nu at være diplomatisk.

Givet de seneste års løfterige vinde over Brøndby Stadion, så er det naturligvis ikke en let situation, som Niels Frederiksen står i, men hvis man forventer, at Brøndbys trup er til at cruise en tredjeplads hjem, så er man naiv.

En plads i terrænet 3-6 er realistisk, men den blå-gule kvalitet er ikke til at undgå udfald som den seneste periode.

Lige nu er holdet ramt på selvtilliden, men et godt resultat – som ikke er urealistisk mod et skadesplaget FCK-mandskab med en hård Malmø FF-kampene i benene – mod FCK kan give et rygstød frem mod de kommende runder. Efter rivalkampen venter Lyngby, Randers, Silkeborg og Esbjerg som sagtens kan vende Brøndbys efterår på hovedet i positiv retning. Det er der, Brøndby er. Man kan hverken tage ned- eller optur for givet, begge dele er muligheder.

Og det er præcis det samme scenarie, som Brøndbys ledelse skal forholde sig til. Og herfra afgøre tilliden til Niels Frederiksen.

Hvis den tillid er ved at være væk, så er det bedre at fyre ham nu efter FCK-kampen op mod landskampspausen eller vente til vinterpausen og gøre status.

Brøndby har brug for at forholde sig til flere elementer. Der venter en finansiel manøvre forude, der gerne skal skaffe flere (og mange af dem) i kassen. Der skal igen ro på sportsligt, ledelsesmæssigt og imagemæssigt efter en ny turbulent periode med fyring af Zorniger, en halvbagt løsning med Martin Retov som afløser, jagten på Kasper Hjulmand, Ebbe Sands exit, CV’s tiltræden med en ny transfervirkelighed. En transfervirkelighed som ikke mindst vil have betydning for klubbens videre vej frem – der er ingen tvivl om, at de store penge i fremtiden er at hente på klubbens unge spillere. Det bliver CV’s fremmeste opgave på den korte bane at slå kapitel på klubbens talentudvikling, da der ikke er meget transfer-guld at hente i den nuværende førsteholdstrup etablerede navne pt.


Læs også: Selvfølgelig skal Solbakken ikke hjem til Norge


Brøndby var på vej væk fra imaget som kaosklub, men den nuværende situation rimer på det igen, og vil en fyring af Niels Frederiksen puste til ilden? Eller slukke den med den rette afløser .. som i øvrigt lige nu er?

I min optik bør Brøndby som minimum give Niels Frederiksen sæsonen med, hvis man vil og mærke give på vinterferie med en placering i top seks.

Han er efter min bedste overbevisning en dygtig træner, der måske nok er lidt speciel og en fodbold-nørd, men med gode ideer og forståelse for fodbold. Det tager tid for truppen at omstille sig til hans 433, og nye folk skal spilles sammen. Det er ikke just optimale arbejdsbetingelser, at den ene stopper i skikkelse af Maxsø, hentes ind godt rusten efter transfervinduet er lukket og på ingen måde møder op i kampform. Hovedparten af konkurrenterne handlede som udgangspunkt færdigt noget tidligere på sommeren af indlysende årsager.

Brøndby er nødt til at tage egne beslutninger seriøst og ikke ryste på hånden. Enten ved at gøre kort proces her og nu eller ved at have is i maven og give Niels Frederiksen arbejdsro og tid til at vise sit værd.

Selv om der ikke er meget at grine af i Brøndby netop nu, så var det vel ikke for sjov, at det netop var ham, som ledelsen hyrede ind til opgaven. Og en lappeløsning senere på efteråret kan næppe være at foretrække.