Kjær: Slaget om Sevilla er så meget mere end tre point

Lørdag aften står Sevilla på den anden ende. Det sker, når byens to store fodboldhold tørner sammen i ’El Gran Derby’.

Af Søren Sorgenfri

Men når Sevilla og Real Betis tager livtag, så er der mere end den lokale håneret på spil.

Begge hold kæmper for billetter til næste sæsons europæiske turneringer; værterne Sevilla tilmed for deltagelse i den lukrative Champions League, og gæsterne Real Betis forsøger at hænge på det felt, der slås om Europa League-billetterne.

Men først og fremmest så handler det om overtaget i et derby, der fascinerer hele Spanien, siger Sevillas danske landsholdsanfører og NordicBets ambassadør, Simon Kjær:

“Kampen om Sevilla – eller bare ”El Gran Derby” – er større end kun en fodboldkamp, og i Spanien kalder man det for det mest passionerede lokalderby. For supporterne er det som en pokalfinale – ja, lokalopgøret er nok egentlig større,” siger han.

Barcelona er stukket af i toppen med kurs mod mesterskabet og efter dem et lille felt med Atletico Madrid og Real Madrid, der kæmper internt om anden- og tredjepladsen.

Herefter følger en større gruppe af hold, der kæmper indædt om point og terræn heriblandt Sevilla og Real Betis.

Sevilla har vundet fire af deres seks seneste ligakampe – Real Betis slingrer lidt mere med to sejre, en uafgjort og tre nederlag i den samme periode.

De tal vil dog næppe betyde alverden, hvor begge hold vil smide køkkenvasken ind i feltet og lidt til for at vinde.

Simon Kjær har tidligere oplevet fyrige lokalopgør i Italien og Tyrkiet, men braget i Sevilla er noget helt specielt, siger han:

”Det var vildt i Istanbul, og Roma-Lazio var fantastisk – så det er svært at lave en rangliste. Men jeg kan sige, at “El Gran Derby” ikke kun handler om resultatet i en fodboldkamp, men om historie, familie, traditioner – og om at være bedre end sine nærmeste naboer. Atmosfæren er elektrisk i byen omkring de kampe.”

Simon Kjær har for vane at komme på måltavlen i møderne med Real Betis, men mangler stadig at smage sejrens sødme.

”I sidste sæson var jeg så heldig at score i begge lokalopgør, men jeg har stadig min første sejr til gode, så den skal bare komme næste gang.”