Fem bud på Real Madrids nye træner

Efter fyringen af Julen Lopetegui skal Real Madrid igen på trænerjagt. Vi har samlet fem bud på klubbens kommende træner.

Af Nicolai Lisberg

I den klassiske julesang, de fleste danske familier synger, når de danser rundt om træet den 24. december, varer Julen lige til påske. I Real Madrid varede Julen kun indtil slutningen af oktober. En forfærdelig sæsonstart, problemer i såvel defensiv som offensiv og et smerteligt 5-1 nederlag mod Barcelona i El Clásico var i hvert fald mere, end Julen Lopetegui kunne holde til.

Derfor var det onsdag aften, den nu tidligere B-holds træner og spiller i klubben, Santiago Solari, der ledte Real Madrid frem til en sejr i Copa del Rey. En kamp der blev vundet med 4-0, og som for en stund fik holdet tilbage på rette spor. Men tilbage står stadig det store spørgsmål om, hvem der på sigt skal afløse Julen Lopetegui. Vi har samlet fem potentielle kandidater.

Santiago Solari

Ligner umiddelbart den midlertidige løsning. Har ikke for alvor imponeret som træner på B-holdet og er ret beset uden erfaring på dette niveau. Det var Zinedine Zidane selvfølgelig også, da han tog samme tur, men i Real Madrid skal du også helst være en træner af både gavn og navn. Zidane var en centralfigur hos Galacticos, mens Solari var en marginalspiller eller super-sub om man vil. Får han held med en god start, og trækker forhandlingerne ud med potentielle kandidater, kan han måske køre sig i stilling som en mere permanent afløser. Det er før set, at en vikar leverer så godt, at han bliver ansat permanent – med Di Matteo i Chelsea som det måske bedste eksempel – men det vil alligevel være overraskende, hvis Solari også er træner i Real Madrid i næste sæson.

Odds 2.00

Mauricio Pochettino

Det siges, at gammel kærlighed aldrig ruster, og der er ingen tvivl om, at Real Madrid fortsat har et godt øje til Tottenham-træneren, som mange medier i sidste sæson så som favorit til at overtage tøjlerne i Madrid. Pochettino underskrev i sommer en ny femårig kontrakt med Spurs, og selvom Tottenham ikke er lige så højt flyvende som tidligere, så slipper Daniel Levy ham næppe midt i en sæson. En eventuel ansættelse vil nok først kunne ske til sommer, og så er spørgsmålet selvfølgelig, om Florentino Pérez har tid til at vente så længe. Det er der taler for Pochettino som ny Real Madrid-træner er, at hans filosofi om hvordan der skal spilles fodbold passer godt ind i klubben, og argentineren har også navnet til at overtage så stor en klub, selvom han for alvor mangler at vise, at han også kan vinde titler. Og så kan han måske være med til at lokke Kane den sammen vej, skal vi tro de spanske medier.

Odds 3.50

Antonio Conte

Italieneren lignede den oplagte løsning. Oplagt i den forbindelse, at han var fri på markedet. Knap så oplagt i forhold til hvilken stil, han kører. Det forlyder at forhandlingerne skulle være gået i stå mellem ham og Real Madrid, men så længe Solari fortsat kun er vikar, så vil Contes navn stadig rumstere. Vil uden tvivl kunne få styr på defensiven, men det er svært at se ham for alvor passe ind i Madrid.

Odds 10.00

Arsène Wenger

Hvis gammel kærlighed aldrig ruster, så er der her tale om meget gammel kærlighed. Wenger lignede et godt bud på en Real Madrid-træner for over ti år siden, men der er sket meget siden da. Fodboldfilosofien er stadig den samme hos franskmanden, spillermaterialet i den spanske hovedstad er også bedre end det han havde i den engelsek ditto, og så er han kendt for at give unge spillere chancen. På den måde passer han selvfølgelig stadig godt ind i profilen på en kommende Real Madrid-træner, men alligevel kan man ikke sidde med en følelse af, at tiden er løbet lidt fra fodboldprofessoren, og hans navn figurerer formentlig i diverse medier, fordi han er kontraktfri.

Odds 12.00

Roberto Martínez

Et flot VM hvor Belgien stod for noget af det bedste offensive fodbold har gjort ham til et attraktivt navn i det spanske. En koncepttræner af Guds nåde, der uanset om adressen har heddet Swansea, Wigan, Everton har stået for offensiv fodbold. Fik forløst det belgiske landsholds potentiale i sommer, og der er nok mange, der håber at han også kan forløse Real Madrids. Er forsat på kontrakt hos det belgiske fodboldforbund to år endnu, men de har ikke kategorisk afvist, at han kan få lov at forlade posten, hvis Real Madrid ellers henvender sig direkte til forbundet (så måske de skulle prøve det denne gang). Efter Nations League er der en rum tid, før kvalifikationen til EM går i gang, så timingen er faktisk ganske fin. Kører vi med på rygtebørsen, så trækker det nok heller ikke ned, at han har et godt forhold til Eden Hazard, der virker til meget gerne at vil til Madrid til sommer.

Øvrige kandidater til jobbet som Real Madrid træner

Alle trænere med det mindste link til Real Madrid vendes og drejes netop nu, hvorfor navne som Guti, Raul, Michel, Fernando Hierro, Michael Laudrup, alle har været i spalterne den sidste tid. 

Guti er dog uden seniortræner erfaring, Raul er stadig ny i faget, Michel imponerede ikke ligefrem i Malaga, Hierro blev lidt uforskyldt ikke nogen succes, sidst han afløste Lopetegui, og Laudrups trænerkarriere har ikke været på vej frem siden Swansea.

Jose Mourinho sidste ophold i klubben endte brat, og selvom han stadig har et godt navn i Madrid, så er han ikke ligefrem garant for den stil, Real Madrid gerne vil praktisere hverken på eller uden for banen. Leonardo Jardim er ledig på markedet, men kun fordi han blev fyret i Monaco efter en katastrofal start på sæsonen, og endelig så dukker Jürgen Klopps navn op igen og igen. Selvom han kunne være et interessant valg, så virker han ikke til at være færdig med det projekt, han har kørende i Liverpool.