Hvorfor alle danskere elsker Starburst og Cosmic Eclipse – en guide med ligheder og forskelle.

Hvis popularitet siger noget om en spillemaskines kvalitet, er Starburst og Cosmic Eclipse blandt vores absolut bedste slots. Vi kigger i denne artikel nærmere på to af danskernes favoritter – hvorfor er de så populære, og hvad er deres forskelle og ligheder?


 1. Hurtig oversigt over ligheder og forskelle hos de to spillemaskiner
 2. Er de to spillemaskiner virkelig så ens?
 3. Starburst – chancen for at vinde op til 50.000 mønter
 4. Cosmic Eclipse – chancen for at vinde op til 600 gange din indsats

Hurtig oversigt over ligheder og forskelle hos de to spillemaskiner

Starburst

Ligheder

 • Tema: rum
 • 5 hjul med tre symboler
 • 10 gevinstlinjer
 • Otte forskellige symboler
 • Paylines: 10

Forskelle

 • Gevinst fra begge sider
 • Tilbagebetalingsprocent (RTP) 96.10%
 • WIld: kan kun forekomme på hjul 2,3 og 5 som hvis den forekommer udvider sig til hele hjulet
 • Max gevinst: 50.000 mønter

Cosmic Eclipse

Ligheder

 • Tema: rum
 • 5 hjul med tre symboler
 • 10 gevinstlinjer
 • Otte forskellige symboler
 • Paylines: 10

Forskelle

 • Gevinst fra venstre til højre
 • Tilbagebetalingsprocent (RTP) 96.52%
 • Wild: erstatter alle symboler, undtagen Bonus symbolet
 • Feature: Bonus symbol kan kun fremkomme på hjul 5 i hovedspillet og udløser Black Hole funktionen
 • Max gevinst: 600 gange sin indsats

For mere dybtgående information omkring lighederne og forskellene på Straburst og Cosmic Eclipse, læs med nedenfor.

Er de to spillemaskiner virkelig så ens?

Har man prøvet både Starburst og Cosmic Eclipse, er det svært ikke at få det indtryk, at NetEnt med Cosmic Eclipse har forsøgt at lave en form for opfølger til Starburst. De to spillemaskiner har virkelig meget tilfælles, men de samtidig også forskellige på helt afgørende punkter.

Kigger vi på lighederne først, er det selvfølgelig oplagt at fremhæve temaet, da de begge foregår i rummet. De har desuden begge fem hjul med tre symboler, og de er meget simple. Der er blevet plads til én bonusfunktion på hver maskine, og de har begge 10 gevinstlinjer – Starburst kan dog give gevinst fra begge sider, hvor Cosmic Eclipse kun betaler fra venstre mod højre. Sidst, men ikke mindst, har begge maskiner otte forskellige symboler.

Bonusfunktionen er en helt afgørende forskel på de to. Bonusfunktionerne har intet tilfælles, ud over at der blot kræves ét bonussymbol for at aktivere henholdsvis det sorte hul og et ekstra spin. En anden meget afgørende forskel er gevinsten, som de forskellige symboler kan give. Her er Cosmic Eclipse en smule mere interessant, da de bedste symboler giver mere end de tilsvarende på Starburst.

Begge maskiner er fantastiske på hver deres måde, men kan du lide den ene, er der stor chance for, at du også vil synes om den anden, da de også har meget tilfælles.

Starburst – chancen for at vinde op til 50.000 mønter

Starburst er efterhånden ved at være en vaskeægte klassiker af en spillemaskine, da den blev udgivet af firmaet NetEnt tilbage i 2012. Starburst var voldsomt populær fra første dag, og den blev senere danskernes foretrukne spilleautomat. Du tænker måske, at en spillemaskine med seks år på bagen er både langsom og har dårlig grafik, men det er bestemt ikke tilfældet.

Starburst tager os med til det ydre rum, hvor det vælter ned med funklende ædelstene, det klassiske 7-tal, det klassiske BAR-symbol og wildsymbolet Starburst. Der er 10 gevinstlinjer, men disse kan give gevinst fra begge sider, så der er praktisk talt tale om det dobbelte. Lydtemaet kan bedst beskrives som futuristisk, og det er samtidig meget beroligende. Det er en virkelig flot og gennemført spillemaskine, der var lysår forud for dens tid, da den udkom.

På trods af BAR-symbolet er det mest værdifulde symbol, er Starburst-symbolet, du ender med at sidde og bede til – Starburst-symbolet er den farverige stjerne. Symbolet kan lande på hjul 2, 3 og 4, og det udvider sig, så det udfylder hele hjulet. Da det er maskines wildsymbol, kan det erstatte alle andre symboler, og der er derfor stor chance for gevinst.

Det vil desuden udløse et ekstra spin, hvor wildsymbolerne bliver siddende – det er muligt at få op til tre ekstra spins. Er du født under en heldig stjerne, kan du vinde op til 500 gange din indsats på ét spin, og du kan forvente mange mellemstore gevinster.

Starburst er en meget simpel spillemaskine, hvilket gør den til det perfekte valg for en nybegynder, og den er samtidig også så gennemført og underholdende, at de mest erfarne casinospillere er vilde med den.

Minimumsindsatsen er på 1 kr., og du kan spille helt op til 1000 kr. per spin.

Cosmic Eclipse – chancen for at vinde op til 600 gange din indsats

Cosmic Eclipse er kun overgået af ganske få slotmaskiner, hvad angår popularitet, og vi har ikke engang fejret dens første fødselsdag endnu. Cosmic Eclipse har med andre ord vundet danskernes hjerte på rekordtid, og det er bestemt ikke uden grund!

Cosmic Eclipse er, ligesom Starburst, udviklet af NetEnt, og det betyder vanen tro formidabel grafik og flotte animationer. Vi befinder os nok en gang i det ydre rum, hvor vi er faretruende tæt på et stort sort hul, der snurrer rundt i maskinens højre side. Meget passende, når vi nu befinder os i det ydre rum, er der ingen baggrundsmusik, og lydeffekterne er begrænsede og meget behagelige. 

Der er planet- og kometsymboler, men de mest interessante symboler er wild- og bonussymbolet. Wildsymbolet kan lande på alle maskinens fem hjul, mens bonussymbolet, et sort hul, kun kan lande på det femte og sidste hjul. Wildsymbolet er et helt klassisk et af dens slags, og det kan erstatte alle andre symboler, med undtagelse af bonussymbolet. Lander der et sort hul, hvilket sker relativt ofte, bliver det for alvor spændende, da bonusfunktionen bliver aktiveret.

Bonusfunktionen vil sætte gang i det sorte hul, som vil udvælge én type symbol, der bliver opslugt af hullet. Bonussymbolet vil desuden også blive opslugt, så har du fx fire af de gule planetsymboler, og dette symbol bliver udvalgt, vil det sorte hul blive tanket op med i alt 5 symboler. Cosmic Eclipse vil spinne igen, og lander der ét eller flere yderligere af det udvalgte symbol, vil det sorte hul også sluge disse, og endnu et spin vil starte.

Sådan fortsætter det, indtil du har et spin uden det udvalgte symbol, eller du får fyldt det sorte hul med 15 eller flere symboler. Når den er færdig med spinne, flyver alle opslugte symboler ud på hjulene, og her er der potentiale til nogle gevinster, der kan sende dig i den syvende himmel. Får du samlet 15 af de bedste symboler, vinder du hele 600 gange din indsats!

Det er intet under, at danskerne er faldet pladask for Cosmic Eclipse, da det er en spillemaskine, der har hele pakken; den er flot designet, lydeffekterne er gode, den giver ofte små gevinster, der er mulighed for at vinde stort, bonusfunktionen er underholdning i absolut højeste klasse, og det hele er meget simpelt og ligetil.

Du kan spille fra 1 kr. til 1.000 kr. per spin.