Store overraskelser i Wimbledon

Foto: TT

Den traditionsfyldte græsturnering i Wimbledon er skudt igang med store overraskelser hos både mændene og kvinderne. Mændenes turnering har tre klare favoritter, hvor kvindernes turnering har uset mange potentielle vindere. 

Hver dag finder du opdaterede odds på vindere i begge turneringer. Vær opmærksom på at vinderspil lukkes ved spilstart og åbnes igen hver aften. 

Af Bjørn Hannerup

Førstedagen af Wimbledon bød på to store overraskelser hos både kvinderne og mændene. I mændenes turnering blev ATP tourens to største unge stjerner slået ud. Sjetteseedede Alexander Zverev røg ud til kvalifikationsspilleren Jiri Vesely og syvendeseedede Stefanos Tsitsipas røg ud til verdensranglistens nummer 89, Thomas Fabbiano.

Hos kvinderne var der kamp mellem turneringens yngste, Cori Gauff og turneringens ældste, Venus Williams. 15-årige Gauff, der kom til Wimbledon gennem kvalifikationsturneringen, slog 39-årige Venus Williams i to tætte sæt. Verdensranglistens nummer to og turneringens andenseedede spiller, Naomi Osaka, måtte også sige tidligt farvel til de smukke græsbaner da hun tabte i to sæt mod Yulia Putinseva fra Kasakhstan.

Caroline Wozniacki fik en bittersød start på turneringen, da hun kom bagud 0-4 i første sæt mod spanske Sara Sorribos Tormo. Derefter viste hun dog mental styrke og vandt fem partier i træk inden spanieren trak sig med en skade. Nu venter Veronika Kudermertova, som slog Wozniacki ud ved French Open i deres hidtil eneste møde. Kampen er indtil videre sat til at starte onsdag kl. 12. 

Djokovic er den forsvarende mester og i kraft af en flot start på 2019 er han den største favorit til mændenes Wimbledon sejr. Hans år har indtil videre budt på en sejr i Australian Open og en semifinaleplads i French Open, hvor han røg ud til den hårdtslående Dominic Thiem. En af hans store konkurrenter i dette års turnering er Rafael Nadal, som tabte til Djokovic i Australien Open finalen i tre sæt, men som sidenhen vandt overbevisende på grusset i Paris, der næsten må betragtes som hans hjemmebane. Nadal slog i semifinalen Roger Federer, der gennem turneringen var meget velspillende set i lyset af at grus ikke er hans favoritunderlag. På baggrund af hans flotte French Open og hans opfindsomme spil på græs kan Federer måske tilføje endnu en Grand Slam pokal til det efterhånden overfyldte trofæskab. 

Kvindernes Wimbledon turnering er åben som aldrig før og ingen af kandidaterne skiller sig synderligt ud. Ashleigh Barty har vist fin form med en French Open sejr og en græsturneringssejr i Birmingham Classic. Tennisdronningen Serena Williams er ifølge hende selv fysisk tilbage, men mangler stadigvæk at bevise at hun kan holde niveau en hel turnering. Karolina Pliskova tog sejren i Eastbourne og skrev sig dermed ind i det store felt af kandidater til titlen. Fighteren, Simona Halep ligner ikke en oplagt kandidat til titlen, men hun har så småt spillet sig i form henover foråret og den tidlige del af sommeren. Måske kan Wimbledon været skridtet tilbage til den absolutte top af WTA turen for Halep.  Wozniacki har altid haft det svært i Wimbledon og er aldrig nået længere end fjerde runde og med en fordelagtig lodtrækning i år, står hun ikke til at møde umulig modstand før netop fjerde runde, hvor Naomi Osaka står klar, hvis hun lever op til sin seedning.