NFL Forudsigelser: Preview til Super Bowl LIII

Vi er kommet til den store finale. New England Patriots møder Los Angeles Rams i Atlanta, Georgia i den 53. version af Super Bowl.

Af Lars Aanæs

Det er efterhånden to uger siden, at de to Super Bowl-deltagere blev fundet i to højtdramatiske konferencefinaler, hvor der måtte overtid til i begge opgør for at finde en vinder. I sidste uge skrev jeg omkring den kommende Super Bowl, som formentlig vil blive husket som noget negativt og have fokusset på NFC-finalen og de dårlige dommerkald. Derudover kommer vi også til at huske denne Super Bowl som historisk for, at Rams’ cheftræner, Sean McVay, som blot 33-årig er den yngste cheftræner nogensinde til at tage sit hold hele vejen til Super Bowl.

Jeg havde selv en svingende konferenceuge, hvor jeg havde set Patriots’ sejr over Chiefs komme, men havde forventet en sejr til Saints over Rams i NFC-finalen. Sidste år var New England Patriots store favoritter over Philadelphia Eagles, og stort set alle eksperter havde Patriots til at vinde. Det kunne også ses til vores store Super Bowl-arrangement i Cirkusbygningen, hvor kendisser som Claus Elming, Jimmy Bøjgaard, Morten Andersen og Andreas Knappe havde forudset en sejr til Patriots. Her på NordicBet havde jeg dog set, at Eagles kunne drille Patriots og havde dem til at vinde. Jeg har historisk haft en god evne til at ramme Super Bowl kampe, og jeg prøver selvfølgelig også dette år.

New England Patriots vs Los Angeles Rams

Der er en del afgørende faktorer i denne kamp, som spiller en afgørende rolle. Først og fremmest er det rutinen, som jeg vil fremhæve som den mest afgørende faktor. Patriots er det bedste dynasti nogensinde i NFL, og de har rutinen til at vinde de her store kampe på den største scene. Tom Brady står, som den første nogensinde i sin niende Super Bowl, og kan tage den sjette ring i karrieren. Sammen med Bill Belichick er han en force og et hold, som jeg ikke tror, at vi kommer til at se være så dominerende igen, som Patriots har været i snart tyve år. På den modsatte side af banen står Sean McVay, der fortjener enorm ros for sin offensiv strategi og for at få spillerne til at levere. McVay har aldrig stået i denne situation før, og det samme kan siges om Jared Goff, som er fremtidens svar på positionen, men som stadigvæk mangler det sidste, før han er blandt de bedste i ligaen.

Derudover forventer jeg en kamp, som kan blive meget nervestyrende. Rams, forventer jeg, vil gå efter de store spil, mens jeg hos Patriots forventer en spilleplan, som sætter lange og hårde drives på tavlen. Patriots har i Sony Michel en dominerende rookie, som jeg tror, kan få de hårde yards, og gøre Patriots tredje downs kortere, end hvad jeg forudser Rams stå i. Kommer Patriots i de situationer, så har de to gudsbenådet profiler. For selvom Rob Gronkowski formentlig spiller sin sidste kamp på søndag og er faldende i sit niveau, så er der to andre stjerner til at tage over, som begge har gjort det på den store scene. Jeg forventer, at henholdsvis Julian Edelman og James White være de altdominerende brikker i denne kamp. De sørger hele tiden for, at bolden bliver rykket på de korte kast, mens der bliver taget masser af tid af uret. Det vil sætte Rams under stort pres, og på den baggrund tror jeg, at Patriots er favoritter til opgøret, og også derfor jeg går med dem til at vinde den sjette Super Bowl-ring hjem.

Bud på resultat: Patriots 27 – 24 Rams

Sidste uge: 1-1

Samlet: 92-52

NFL Power Ranking: Uge 17

OBS: Tallene i parentes er deres placering på sidste uges Power Ranking.

1. New England Patriots (2) 11-5

2. Los Angeles Rams (4) 13-3