Hjalte Froholdt: Jeg bliver draftet

I to år har Danmark været tæt på at få en NFL-spiller at se i aktion om søndagen. Andreas Knappe har været en del af flere holds træningstrupper. Til næste år bevæger fokusset sig mere mod den stærke guard Hjalte Froholdt, som forventer at blive draftet til april. Det fortæller han i en samtale med NordicBets Lars Aanæs.

Af Lars Aanæs

College-sæsonen er slut for Arkansas Razorbacks som er det hold hvor Hjalte Froholdt har tilbragt sin tid siden han forlod Danmark og de trygge rammer i Svendborg for en lille håndfuld år siden. Som senior er Froholdt færdig med college i løbet af vinteren og det tidlige forår, og derfor har det også været passende at tænke hen mod fremtiden, og hvad den skal byde sig. Heldigvis for os danske fans af NFL, så får vi snart Froholdt at se på en football-bane hvis det står til hovedpersonen i denne artikel.

Tilbage i sidste uge brugte jeg min torsdag nat i en videochat med Hjalte som optakt til den spændende torsdagskamp mellem Saints og Cowboys. Som en sideinfo kan det fortælles, at efter vores snak sagde Froholdt, at han godt kunne se Cowboys slå Saints. Selvsamme mand, som tidligt i draftprocessen sidste år også fortalte mig at Frank Ragnow nok ville gå i første runde. Hvis NFL-karrieren ikke bliver til noget, så bør Viasat stå klar med en kontrakt som NFL-kommentator til den store mand, på den gode måde vel og mærket.

Tager man hans tidligere forudsigelser i betragtning så lover den tredje også godt. Adspurgt om han selv forventer at blive draftet blev der med selvsikkerhed sagt: ”Jeg bliver draftet – det er jeg sikker på” – og derfor kan vi næste år se en dansker blokere for en af de 32 bedste quarterbacks i NFL.

Ser vi bort fra skoleåret som selvfølgelig respekteres højt af vores dansker, så skal den kommende periode bruges i Los Angeles hvor Froholdts agentfirma holder til. Her skal han forberede sig markant på de øvelser som kommer til årets combine. Samtidig ventes der stadigvæk i spænding på, om der falder en invitation af til den store begivenhed Senior Bowl, som sidste år havde deltagelse af NFL-profiler som Michael Gallup, Brian O’Neill og Darius Leonard. Truppen bliver først officiel den 16. januar, men indikationerne er at der kommer en invitation mod danskeren. ”Jeg har intet officielt hørt endnu, men der er visse indikationer på jeg får en invitation” fortæller Froholdt som har den fordel at han både kan spille guard og center.

De to offensive pladser som helt klart er fremtiden for vores danske håb var ikke fastlagt da USA-rejsen begyndte for Froholdt, for en håndfuld år siden. I starten var Froholdt defensiv tackle, og spillede altså på modsatte side af linjen. Det skete i 2015, men allerede under forårstræningen i 2016 blev Froholdt rykket over til guard hvor han har høstet massive roser for sit spil. I år har han også spillet en del center, og derfor er det en fleksibel spiller som et af de 32 NFL-hold drafter til april.

Jeg har samtidig haft kontakt til et par kilder i USA som har snakket med de forskellige NFL-hold som også forventer den stærke dansker bliver draftet. Der bliver meldt ud derfra, at på nuværende tidspunkt har de fleste hold en vurdering af Froholdt til at blive draftet i sjette til syvende runde. Det er runder hvor historien traditionelt har vist flere store spillere til den offensive linje bliver draftet. Folk som Kelvin Beachum (der blev draftet som guard) og Jason Kelce er blevet draftet i de to runder de senere år.

I en alder af 24 står Froholdt altså foran sin store chance for et stort gennembrud. Om det bliver hos sin gode ven Frank Ragnow i Detroit Lions, hos Baker Mayfield i Cleveland Browns eller et helt tredje sted er underordnet. Både for Froholdt selv, men også for os danskere. Jeg tør godt love på, at uanset hvor Froholdt ender til april når draften bliver afholdt i Nashville, Tennessee, så kommer det hold til at få et stort boost i salg af diverse jerseys og andet lir, når vi danske fans går amok over at se den tredje dansker i NFL, efter blot Hans Nielsen og Morten Andersen har haft held med det af danske islæts i historien. Så kan vi samtidig krydse fingre for det lykkes Andreas Knappe at tilkæmpe sig spilletid i 2019, som dermed kan blive en stor sæson for Danmark.